Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Το μάθατε; Αυξήθηκε στα 361 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Το μάθατε; Αυξήθηκε στα 361 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος
Στα 361,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σε σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου 2019 σημείωσε αύξηση κατά 5,8 δισ. ευρώ.
Το «επίτευγμα» αυτό ήρθε μετά από μια δεκαετία μνημονίων και το δήθεν «νοικοκύρεμα» της οικονομίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ο οποίος είπε:
«Ο πρωθυπουργός είπε χθες, ότι θα στηρίξει την εργασία και θα τονώσει την επιχειρηματικότητα. Υπογράμμισε, ότι θα προστατεύσει τις θέσεις απασχόλησης και θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά, μειώνοντας τα καθημερινά τους έξοδα.
Αναπόφευκτα, το ερώτημα που έρχεται στα χείλη οποιουδήποτε νοήμονος πολίτη είναι: «γνωρίζει ο κος Μητσοτάκης σε ποια χώρα είναι πρωθυπουργός;».
Μήπως πριν εκλεγεί ή όταν εξελέγη, απέφυγε να διαβάσει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας;
Μόλις προχθές, ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ότι το χρέος της κεντρικής διοίκησης αυξήθηκε 6 δις μέσα σε ελάχιστους μήνες και από 356, πήγε 361 δις ευρώ.
Υπάρχει ήδη μία κοινή αίσθηση, ότι ο κος Μητσοτάκης ζει σε μία εικονική πραγματικότητα ή δεν θέλει να ομολογήσει, ότι το lockdown κατέστρεψε το 1/3 των ελληνικών επιχειρήσεων.»
Πράγματι τα μέτρα που πήρε την περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση, έβαλαν ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των Ελλήνων για να πάρουν μια ανάσα μετά από χρόνια λιτότητας. Ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε απελπισία και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.
Δυστυχώς, η πικρή αλήθεια που κανείς πλην των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής, δεν τολμάει να πει, είναι ότι μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, το έθνος μας απλά θα φυτοζωεί. Θα έπρεπε από ΧΘΕΣ να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: