Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Στεφανής: “Τα σύνορά μας είναι κλειστά” - Λίγο αργότερα ήρθαν 2 βάρκες στη Λέσβο! Πού είσαι Μπογδάνε;

Καλεσμένος του –πιθαμιάρη!- Μπογδάνου, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Mea Culpa» ήταν χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο οποίος, επανέλαβε τέσσερις φορές μέσα σε μία φράση, πως τα σύνορα είναι… κλειστά:
 «Πλέον τα σύνορα είναι κλειστά, είναι κλειστά εδώ και παρά πολύ καιρό από τότε που πήραμε την εντολή τα σύνορα να είναι κλειστά το ξεκαθαρίζω τα σύνορα είναι κλειστά».
Και λίγες ώρες μετά την συνέντευξη… ξεφτιλίστηκε!
Δύο βάρκες, λοιπόν, με 67 συνολικά επιβαίνοντα «προσφυγάκια» πέρασαν στη Λέσβο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στη μια επέβαιναν 51 άτομα αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής και στη δεύτερη 16 άτομα από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Από τις αρχές Μαΐου, στη Λέσβο έφθασαν συνολικά πέντε βάρκες με 173 άτομα, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι ροές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου παραμένουν μηδενικές. Προφανώς, αυτό οφείλεται στο ότι ο Πασάς ΔΕΝ στέλνει πλέον «προσφυγάκια» -κατόπιν συμφωνίας με τον Κούλη, για να μην προκληθεί χάος στα νησιά λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- κι αυτοί οι λίγοι που πέρασαν είναι «σκαστοί». 
Ωστόσο πέρασαν, διαψεύδοντας τα παραμυθάκια του Στεφανή περί «κλειστών συνόρων» και του… πιθαμιάρη Μπογδάνου, που είχε καυχηθεί προ ημερών ότι «οι βάρκες πλέον γυρνάνε -και θα γυρνάνε- πίσω στην Τουρκία, η εντολή στο Λιμενικό είναι σαφής, η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα, νεοαριστερή, λαθροντίσνεϊλαντ».
Κι αν κατάφεραν να περάσουν λίγες βάρκες με «σκαστούς» από την Τουρκιά, τι θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις θα λήξουν τα μέτρα για τον ιό και θα δώσει ο Πασάς το «πράσινο φως» να φεύγουν οι καραβιές;
(ΥΓ): Γιατί άραγε από κομμούνι και «αλληλέγγυος», έγινε ο… πιθαμιάρης Μπογδάνος… «ακραιφνής εθνικόφρων» και… λαθρομεταναστευτοφάγος; Οι… κακές γλώσσες λένε πως για η μεταστροφή οφείλεται σε μια… τραυματική εμπειρία που είχε, η οποία τον «σημάδεψε» για όλη του τη ζωή! Λέτε να’ ναι αλήθεια;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: