Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Παρά τις εξαγγελίες κυβέρνησης οι εκ περιτροπής εργαζόμενοι θα έχουν απώλεια μισθού ύψους 20%

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το πως θα καλύπτεται η μισθολογική απώλεια όσων εργάζονται με περιορισμένο στο μισό ωράριο και με εκ περιτροπής εργασία. Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει ότι προτείνει η κυβέρνηση, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, μισθό και όχι επίδομα ανεργίας που θα ήταν μικρότερο.
Όμως ακούσαμε τον υπουργό να εξηγεί πως εάν ένας εργαζόμενος αμείβεται, π.χ, με 1000 ευρώ ο εργοδότης θα του καταβάλει τα 500 και το κράτος επιπλέον 300, έτσι πηγαίνουμε στα 800 ευρώ άρα ο εργαζόμενος χάνει το 20% του μισθού του. Αυτό σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αμείβεται με 1000 ευρώ, αν αμείβεται με 600 ή και λιγότερα τι γίνεται; Το ποσοστό απώλειας θα παραμείνει το ίδιο αλλά η οικονομική ένδεια είναι εμφανής.
Ακόμη δεν εξηγεί η κυβέρνηση πότε θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και πως θα αντιμετωπίσει φαινόμενα εκμετάλλευσης από την εργοδοσία.
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: