Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Το είπαν και το έκαναν οι Τούρκοι: Ισλαμική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφιά

Το είπαν και το έκαναν οι Τούρκοι: Ισλαμική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφιά
Ολοκληρώθηκε η οθωμανική φιέστα για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης κάτω από πανηγυρικό κλίμα αλλά χωρίς κοινό λόγω κορονοϊού.
Η ανθελληνική «γιορτή» μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει επισήμως το υπουργείο Τουρισμού. Στην εκδήλωση έγινε και η προκλητική ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι στην Αγία Σοφιά. Δεν είναι καν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό,  είναι όμως η πρώτη φορά που έγινε ανήμερα της 29ης Μαΐου.
Ο Ερντογάν έστησε ένα κανονικό σόου. Μετά τα πυροτεχνήματα, μια κάμερα με drone “στόχευσε” στην Αγιά Σοφιά και “μπήκε” στον Ναό - Σύμβολο της Ορθοδοξίας όπου έγινε η ισλαμική προσευχή.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με κύριο πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαιρέτησε τα πλοιάρια στον Βόσπορο, τα οποία παριστούσαν πως πήγαιναν να αλώσουν την Πόλη…
Η δημόσια εμφάνιση από το μπαλκόνι που βλέπει στον Βόσπορο του Ερντογάν σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στο θλιβερό Γραικυλιστάν της ελληνοτουρκικής "φιλίας" και της... συνεκμετάλλευσης, δεν υπήρξε σήμερα από το κράτος ή φορείς, καμία εκδήλωση Μνήμης για την μαύρη αυτή επέτειο, εκτός από τις 2 συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις που καλύφθηκαν από απόλυτη συνωμοσία σιωπής, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο…
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: