Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κυνική δήλωση-ομολογία Ρέγκλινγκ: Υπό επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι να την ξεζουμίσουμε

Κυνική δήλωση-ομολογία Ρέγκλινγκ: Υπό επιτροπεία η Ελλάδα μέχρι να την ξεζουμίσουμε
Χωρίς καμία απολύτως ηθική αναστολή ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ομολόγησε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει αποικία χρέους για πολλές ακόμα δεκαετίες, δηλαδή μέχρι να την ξεζουμίσουν: «Το πιο σημαντικό πράγμα για τον ESM για πολλές δεκαετίες θα είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο ESM δάνεισε περισσότερα από 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει αυτά τα δάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Μηχανισμού στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου («ECA Journal»).
Με άλλα λόγια ο Ρέγκλινγκ ξεκαθαρίζει ότι αφότου η υποταγμένη Ελλάδα διέσωσε τις γερμανογαλλικές τράπεζες και οχυρώθηκε το νόμισμά τους από την κρίση των «τεμπέληδων Ελλήνων», ο λογαριασμός θα πληρωθεί στο ακέραιο.
Αναφερόμενος στην Χώρα μας, σε άλλο μέρος των δηλώσεών του, είπε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να μειώσουν τις συντάξεις, τους μισθούς, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα πάντα». Εάν αυτό δεν λέγεται πλήρες ξεζούμισμα τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: