Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Στα χέρια των Νέων ο Αγώνας! Συλλαλητήριο κατά του εποικισμού και στην Κατερίνη.

Το διαχρονικό μας σύνθημα "Στα χέρια των Νέων ο Αγώνας" παίρνει σάρκα και οστά. Ξεκίνησε με την προδοσία της Μακεδονίας από τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται με την υλοποίηση του σχεδίου του εποικισμού από τους διαδόχους τους, νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Αντιγράφουμε από το Πιερία και από τον συντάκτη του Γιώργο Οικονομίδη:

Για άλλη μια φορά οι νέοι τής Κατερίνης μπήκαν μπροστά σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, προτάσσοντας τα στήθη τους κατά τής λαθρομετανάστευσης.


Η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε νέα παιδιά από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, από το 5ο Γενικό και το 3ο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των παιδιών, αρκετοί απειλήθηκαν για να μην παραστούν στο συλλαλητήριο γι’ αυτό και ο αριθμός των παιδιών ήταν μικρός και όχι ο αναμενόμενος.

Αυτό που έκανε όμως αρνητική εντύπωση, ήταν οι γεμάτες από κόσμο καφετέριες αφήνοντας τά παιδιά να διαδηλώνουν δίχως την συμμετοχή των μεγάλων. Ρώτησα τά παιδιά πώς το βλέπουν αυτό, την αδιαφορία δηλαδή των μεγάλων, και η απάντηση τους ήταν αφοπλιστική:
«Διότι το μέλλον ανήκει σε εμάς τά παιδιά, γι’ αυτό οι μεγάλοι αδιαφορούν. Όταν όμως έρθουν οι λαθρομετανάστες στην πόρτα τους, τότε θα καταλάβουν την αξία των συλλαλητηρίων μας».

Μετά από την Πλατεία Κατερίνης, έγινε πορεία στους δρόμους τής πόλης με διάφορα συνθήματα, όπως:
«Είναι μια απάτη το προσφυγικό, στην πραγματικότητα είναι εποικισμός»,
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»,
«Έξω οι λάθρο απ’ την Ελλάδα»,
«Θέλουμε Ελληνόπουλα μέσα στά σχολειά, και όχι μουσουλμάνους να φτιάχνουνε Τζαμιά»,

«Ελλάς, Ελλάς, ή ταν, ή επί τάς», (δηλαδή η έκφραση των Σπαρτιατισσών, όταν ξεπροβόδιζαν τους γιους τους σε πόλεμο υπονοώντας: «θα σε προσμένω ή μ’ αυτή την ασπίδα ώς νικητή, ή πάνω σ’ αυτήν ως τραυματία ή νεκρό».
http://koinosparanomastis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: