Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Οι Σκοπιανοί κατασκευάζουν «μακεδονική μειονότητα»

του Γεώργιου Παπάζογλου
Άρχισαν τα όργανα και οι «παράπλευρες απώλειες» από την Συμφωνία των Πρεσπών. Αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα» οι Σκοπιανοί επιχειρούν να κυκλώσουν την Βαλκανική με εστίες «εθνικής μακεδονικής μειονότητας».
Σύμφωνα με καταγγελία του αναπληρωτή πρωθυπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας και υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ που υπέβαλε στον Γενικό Εισαγγελέα Σωτήρ Τσάτσαροφ δύο ΜΚΟ στην χώρα επιδιώκουν την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Βουλγαρία., Η δράση τους είναι παρόμοια με αυτήν της ΜΚΟ «ΟΜΟ Ilinden Pirin» που έχει απαγορευθεί.
Πρόκειται για τις ΜΚΟ «Σύλλογος πολιτών για την προστασία θεμελιωδών ατομικών ανθρώπινων δικαιωμάτων» και «Αρχαίοι Μακεδόνες».
Στην καταγγελία επισημαίνεται ότι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της μίας ΜΚΟ υπάρχουν και τα ονόματα διοικούντων την «OMO Illinden Pirin» που έχει απαγορευτεί. Στα δικαιολογητικά ίδρυσης των δύο ΜΚΟ οι ιδρυτές αναφέρουν ότι θα υλοποιούν διάφορες δραστηριότητες για την υποστήριξη της «μακεδονικής μειονότητας» στην Βουλγαρία.
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου
Η κυβέρνηση Τσίπρα με την Συμφωνία, αλλά και αυτή του Μητσοτάκη με την αποδοχή της άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Οι Σκοπιανοί προσπαθούν να κυκλώσουν την χώρα μας και αν αναγνωριστεί επίσημα «μακεδονική μειονότητα» σε οποιαδήποτε χώρα θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση όταν κάποιοι θελήσουν να το πράξουν και εδώ.
Οι Βούλγαροι για τους δικούς τους λόγους είναι αρνητικοί, τι θα γίνει όμως αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στην Αλβανία με αντιστάθμισμα, ίσως περισσότερες παραχωρήσεις στους Αλβανούς που ζουν στα Σκόπια;
Κύριε Μητσοτάκη δεν είναι θέμα μόνον του κρασιού και του χαλβά, αλλά της εθνικής μας κυριαρχίας.
https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: