Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Καταθέτουν στεφάνια σε πρόσωπο που ουδεμία σχέση είχε με την “εξέγερση του Πολυτεχνείου”

Καταθέτουν στεφάνια σε πρόσωπο που ουδεμία σχέση είχε με την “εξέγερση του Πολυτεχνείου”
Mε την κατάθεση στεφάνων συνεχίζονται από το πρωί οι εκδηλώσεις για την επέτειο της "εξέγερσης του Πολυτεχνείου" του οποίου οι πύλες θα κλείσουν στις 21:00. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που παραθέτουμε και αυτή την χρονιά, το κεφάλι του καθηγητή Σβορώνου, έχει "θαφτεί" στα λουλούδια και στα στεφάνια. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει ιδέα ποιος ήταν ο καθηγητής αυτός, οπότε εμείς είμαστε εδώ για να τους διαφωτίσουμε και να μην πέφτουν θύματα της κομμουνιστικής προπαγάνδας.
Στην εικόνα λοιπόν, είναι η κεφαλή του καθηγητή πανεπιστημίου της αλλοδαπής Νίκου Σβορώνου, ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973, μιας και τότε ευρισκόταν εκτός Ελλάδος!
Ο καθηγητής Νίκος Σβορώνος, γεννηθείς το 1911 και θανών το 1989, ήταν ΕΛΑΣίτης στην κατοχή, κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Το 1945, πήρε υποτροφία για την Γαλλία, όπου δίδασκε το μάθημα της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Μάλιστα, το 1961 πήρε τη γαλλική υπηκοότητα. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το 1974 και είναι ο μοναδικός ζωντανός που κατέθεσε στεφάνι στο… μνημείο του!
Δίπλα στην κεφάλα υπάρχει μια μαρμάρινη πλάκα η οποία αναγράφει δεκαοκτώ ονόματα, τα οποία οι αδαείς πιστεύουν ότι είναι των «νεκρών του Πολυτεχνείου». Αν προσέξουμε καλά την επιγραφή της πλάκας, η οποία σκοπίμως (για προφανείς λόγους…) είναι  μισοσβησμένη, θα διαβάσουμε τα εξής: «Φοιτητές που έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944».
Δηλαδή, ελλείψει πραγματικών νεκρών του 1973, επιστρατεύθηκαν οι νεκροί του 1941-1944!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: