Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η Τουρκία ανακήρυξε ΑΟΖ μέχρι την… Αίγυπτο! Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η Τουρκία ανακήρυξε ΑΟΖ μέχρι την… Αίγυπτο! Καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Όπως έγινε γνωστό η Άγκυρα απέστειλε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία ανακηρύττει την δική της ΑΟΖ μέχρι την Αίγυπτο και δεν αναγνωρίζει ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την οριοθετημένη κυπριακή με μακροσκελή επιστολή ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019, μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της Άγκυρας στον Οργανισμό, Feridun H. Sinirlioglu.
Ακυρώνει επί της ουσίας την δυνητική ελληνική και την δυνητική κυπριακή ΑΟΖ και σφετερίζεται επίσης μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ είχε ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 2019 και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από αυτήν και είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε γι’ αυτήν. Καμία αντίδραση όμως δεν υπήρξε απέναντι σε αυτήν την ξεκάθαρα επεκτατική εις βάρος της Ελλάδος και Κύπρου ενέργειας της Τουρκίας! Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο “πατριωτική” είναι η πολιτική της Ν.Δ.
Επόμενο βήμα και ευχόμαστε να διαψευστούμε, μία κρίση στο Αιγαίο και μία διευθέτηση εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, η οποία θα οδηγεί στο μοίρασμα του Αιγαίου… Αυτό είναι το μεγάλο εθνικό έγκλημα που έκαναν και κάνουν όσοι στηρίζουν την Ν.Δ.!

http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: