Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Δηλώσεις Tραμπ: Άμεση απέλαση 3 εκατ. λαθρομεταναστών και ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό


Την απέλαση έως και 3 εκατομμυρίων παράτυπων μεταναστών υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Nτόναλντ Τραμπ, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση ενός "τείχους" στα σύνορα με το Μεξικό για τον περιορισμό των παράτυπων μεταναστευτικών ροών.
O Ντόναλτ Τραμπ μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τόνισε χαρακτηριστικά «αυτό θα κάνουμε, θα πάρουμε εκείνους που είναι εγκληματίες και που είναι καταχωρημένοι στα ποινικά μητρώα, τα μέλη των συμμοριών, τους διακινητές ναρκωτικών ουσιών, αναμφίβολα πρόκειται για έναν αριθμό 2 εκατομμυρίων, ενδεχομένως 3 εκατομμυρίων (ανθρώπων), θα τους διώξουμε από την χώρα ή θα τους βάλουμε στην φυλακή. Όμως (κυρίως) θα τους διώξουμε από την χώρα μας, βρίσκονται εδώ παράνομα».
Επανερχόμενος στην σκληρή γραμμή που είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει σίγουρα στην ανέγερση «τείχους» στα σύνορα με το Μεξικό, με στόχο να περιορίσει τις ροές των παράτυπων μεταναστών.
Σε ορισμένες περιοχές, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν «φράχτες», ωστόσο επέμεινε ότι «ένα τείχος είναι πιο ενδεδειγμένο». «Είμαι πολύ καλός σε αυτό, αυτό που ονομάζουμε "κατασκευές"», σχολίασε με ειρωνική διάθεση.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: