Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τέσσερις νεκροί και όλοι αθώοι για τον εμπρησμό της Marfin

311016 MARFINΈξι περίπου χρόνια μετά τον δολοφονικό εμπρησμό και την επίθεση στην Marfin, οι εγκληματίες παραμένουν «άγνωστοι» και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Τρεις υπάλληλοι θανατώθηκαν από ασφυξία, η μία από αυτούς ήταν έγκυος. Εχθές το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση, όπως και για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Σταδίου.
Την απόφαση έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με  τα επτά μέλη του δικαστηρίου (δικαστές και ένορκοι) να την ενστερνίζονται. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή τόσο του Θ. Σίψα για την επίθεση στη Marfin όσο και του Π. Αντρέεβ για τον εμπρησμό του Ιανού.
Οι  δύο κατηγορούμενοι  αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την κατηγορία.  Ο Σίψας δήλωσε ότι αγωνίζεται για την «αντιεξουσία» και είπε ότι βρισκόταν σε άλλο σημείο: «Όταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα Marfin. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο.  Άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Έβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα”. «Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν Ματ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές. Ο Π. Αντρέεβ υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν καν στην πορεία εκείνη την ημέρα, καθώς εργαζόταν.
Οι ελληνικές αρχές έχουν αδρανήσει μετά από τόσα χρόνια, ώστε οι εγκληματίες της Marfin παραμένουν ατιμώρητοι. Ωστόσο, ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος και η νοοτροπία του, φέρει τεράστια ευθύνη για τα γεγονότα αυτά. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι δολοφόνοι του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη μένουν ασύλληπτοι. Οι παρακρατικοί της Αριστεράς έχουν μακρά θητεία στην καλλιέργεια της ποινικής παραβατικότητας.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: