Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΧΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

katoikoi-soydas
Ο φόβος και η αγωνία για κλιμάκωση των επεισοδίων έχει επισκιάσει την καθημερινότητα των πολιτών της Χίου, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες γειτνιάζουν με τον καταυλισμό της Σούδας.
Τα όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης αποτελούν το κερασάκι της τούρτας για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται εξαιτίας της συστηματικής απουσίας του κράτους και της ανεπάρκειας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Δεν είναι η πρώτη φορά, λένε, που γίνονται μάρτυρες επεισοδίων βλέποντας ακόμα και τα όργανα του κράτους να ολιγωρούν χρονικά ως προς την επέμβασή τους.

«Μένω με τον άντρα εδώ δίπλα. Τον έχω ανάπηρο με εγκεφαλικό. Χθες το βράδυ δεν μπορούσες να ξεμυτήσεις από το σπίτι. Ακούσαμε φασαρίες κλειδαμπαρωθήκαμε και κοιτούσαμε από το παράθυρο», ανέφερε στον «π» η ηλικιωμένη Μαρία Σφύκα που όπως επισημαίνει η ζωή της έχει μετατραπεί σε καθημερινή κόλαση.
Λίγα μέτρα μακρύτερα η οικογένεια του Βασίλη και της Νίκης Καρουσάκη, καλείται να πληρώσει 1.000 ευρώ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό τους από τα χθεσινά επεισόδια.
«Προ ημερών μας είχαν σπάσει τους καθρέφτες. Δεν είχαμε χρήματα να αγοράσουμε δύο νέους κι έτσι αγοράσαμε μόλις έναν. Τώρα μας έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου. Τι φταίμε εμείς; Που θα βρούμε τόσα λεφτά;» ανέφερε η Ν. Καρουσάκη στο politischios.gr.
Εμφανώς αγανακτισμένοι οι κάτοικοι ζητούν από Δήμο και Κυβέρνηση να πράξουν τα αυτονόητα τονίζοντας ότι αν η συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας δεν είχε στηθεί στην καρδιά της πόλης τότε δεν θα υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα.
Για την ιστορία πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όσοι έχουν υποστεί ζημιές ακόμα και κατά το παρελθόν θα αποζημιωθούν από το κράτος, μέχρι στιγμής δεν έχουν δει στις τσέπες τους ούτε ένα ευρώ.
«Ως πότε θα παίζουν με τις ζωές μας;» ρωτούν και ξαναρωτούν χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί απάντηση. 
Πηγή: politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: