Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι τρεις Έλληνες στενοί συνεργάτες του Τραμπ που θα βρίσκονται στον Λευκό Οίκο

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις από κάτω. Είναι άλλη μια λαϊκή ρήση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βρίσκει εφαρμογή στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Εξάλλου Ελληνοαμερικανοί πολίτες, ανέκαθεν ασχολούνταν με την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ανάμεσα στους ανθρώπους-κλειδιά που βρίσκονται στο επιτελείο του Ντόλαντ Τραμπ και συνέβαλαν στη μεγάλη εκλογική του νίκη είναι και τρία πρόσωπα ελληνικής καταγωγής. Αυτοί είναι οι Τζορτζ Παπαδόπουλος, Τζορτζ Τζιτζίκος και Ρινς Πρίμπους

Τζορτζ Παπαδόπουλος
Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson. Στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πάντως ότι βρέθηκε από… σπόντα, καθώς αρχικά είχε ενταχθεί στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία Μπεν Κάρσον.
tzon-papadopoulos-1300
Οταν αυτός αποσύρθηκε υποστηρίζοντας τον Τραμπ, ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό του. Στον βαθμό που θα του δοθεί η ευκαιρία, ελπίζει να μυήσει τον Τραμπ και στα υπόλοιπα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος – για τα οποία πάντως μέχρι στιγμής ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει εκφράσει θέση.


Τζορτζ Τζιτζίκος
Ο Τζορτζ Τζιτζίκος είναι το δεύτερο πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που βρίσκεται στο πλευρό του 45ου πλέον προέδρου των ΗΠΑ. Εχει αναλάβει το ρόλο του διευθυντή επιχειρήσεων της εκστρατείας του και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία του Telion έχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP.

tzitzikoss-1300
Ενδεικτικό είναι πως σε εκείνον απευθύνθηκε η BP μετά το δυστύχημα στην υπεράκτια πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού για να διαχειριστεί την κρίση στην περιοχή. Χωρίς αμφιβολία, ο Τζορτζ Τζιτζίκος έχει κερδίσει τη φήμη του ανθρώπου των ειδικών αποστολών.
Ρινς Πρίμπους
Ο ο 44χρονος Ρινς Πρίμπους είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής με την ελληνική καταγωγή που κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ. Ο Πρίμπους εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Οταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ και τα ελληνικά είναι πολύ καλά.
primpus-1300

eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: