Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ... «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ...

Τσακαλώτος... προειδοποιεί: Αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση έρχονται εκλογές
Καμπανάκι από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο υπουργός Οικονομικών σε μελοδραματικούς τόνους επισήμανε πως χωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος με συνέπειες απρόβλεπτες για τη χώρα μας.
Την επισήμανση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με τίτλο "Greece and the global disruptive environment".

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι "χωρίς τη συζήτηση για το χρέος δεν θα υπάρξει ένταξη στην νομισματική χαλάρωση. Και χωρίς το QE δεν θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να βγει στις αγορές στα τέλη του 2017, το πολύ αρχές του 2018. Έτσι και οι Ευρωπαίοι και εμείς δεν θα έχουμε καταρτίσει ένα πρόγραμμα που να ολοκληρώνεται με την έξοδο στις αγορές".

Αυτό σε τελική ανάλυση σημαίνει -χωρίς να το πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- πως χωρίς τη δεύτερη αξιολόγηση η Ελλάδα θα βαδίσει ολοταχώς προς τέταρτο μνημόνιο. Επειδή, όμως δεν πρόκειται η κυβέρνηση Τσίπρα να αντέξει πρόσθετα σκληρά μέτρα, τότε, όπως εκτιμάται και ήδη έχει γράψει το newsit.gr, θα βαδίσουμε σε πρόωρες εκλογές.

Τουτέστιν το συμπέρασμα που προκύπτει από την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών είναι πως αν υπάρξει αποτυχία στη δεύτερη αξιολόγηση, τότε έρχονται εκλογές.

Μιλώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταίο χρόνο, έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα χωρίς προηγούμενο, όχι μόνο στην αγορά προϊόντων, στα κλειστά επαγγέλματα, στις συντάξεις, στην ανεξάρτητη αρχή εσόδων, αλλά σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ελληνικής οικονομίας και πολιτείας.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: