Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ 3 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Αστυνομικοί μηνύουν την ηγεσία τους: Μας θέσατε σε κίνδυνο στην Αλεξάνδρας
Καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες - Αποτέλεσμα τρεις αστυνομικοί να υποστούν κατάγματα και δύο άνδρες της Ασφάλειας να ξυλοκοπηθούν.
Μήνυση εναντίον της ηγεσίας του Σώματος για έκθεση των αστυνομικών σε κίνδυνο πρόκειται να καταθέσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Εφετείο και τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της ΓΑΔΑ δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν για να απομακρύνουν τους ταραξίες, παρότι επί τρεις ώρες οι αντιεξουσιαστές που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των πολυκατοικιών εξαπέλυαν επιθέσεις με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις αστυνομικοί των ΜΑΤ να υποστούν κατάγματα από αντικείμενα που δέχθηκαν, ενώ δύο ακόμη άνδρες με πολιτικά από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που προσπαθούσαν να πλησιάσουν το σημείο με μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκαν από τους διαδηλωτές.
«Τα επεισόδια στην περιοχή των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων, καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων, τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας. 
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: