Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Εγκληματική οργάνωση Πασόκ: Νέες κακουργηματικές διώξεις για τον πρώην μεγαλο-υπουργό Παπαντωνίου

Εγκληματική οργάνωση Πασόκ: Νέες κακουργηματικές διώξεις για τον πρώην μεγαλο-υπουργό Παπαντωνίου
Νέα προβλήματα με την Δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν ο πρώην υπουργός του Πασόκ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με μία κακουργηματική κατηγορία. Η Εισαγγελία Διαφθοράς τους άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης (που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος) για την πώληση του σπιτιού στη Σύρο.
Κατά την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς «είδαν» δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου. Ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε δύο υπαλλήλους της ΔΟΥ Κηφισιάς για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς που διενεργούσαν έρευνα διαπίστωσαν ότι οι δυο υπάλληλοι, ενώ μπορούσαν να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του είχαν χρέη προς το Δημόσιο, τους χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να μπορεί να πουληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο το 2016.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών σε Παπαντωνίου-Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού και συγκεκριμένα της επικαρπίας του σπιτιού της Κηφισιάς που ανήκει στον γιο του ζευγαριού.
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου.
Το ζευγάρι κατηγορείται πως δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες τη κατάθεση των 1.311.000 ευρώ της Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: