Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πληρώνει 10.000 € η βουλή για ίδρυμα του ΚΚΕ


Πολλές φορές έχουμε χαρακτηρίσει τον συριζα ως νεοκομμουνιστές, πολλές φορές βλέπουμε συριζα και κκε να διαφωνούν εντόνως στον ναό της αστικής δημοκρατίας.
Η κακοπαιγμένη παράσταση της διαφωνίας και του “δεν είστε εσείς αριστεροί” όμως κάποτε πρέπει να τελειώσει. Μέχρι να τελειώσει όμως στο κοινοβούλιο, ας τελειώσει στις συνειδήσεις αυτών που αρνούνται αυτή τη πραγματικότητα.
Χρειάζεται κάποιος απόδειξη ότι πρόκειται για νεοκομμουνιστές;
Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της εφημερίδας “Δημοκρατία”, η βουλή μετά την επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) τον περασμένο Δεκέμβριο, επανήλθε και με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης επιχορηγεί με το ποσό των 10.000 ευρώ το Σπίτι του Αγωνιστή.
Ενημερωτικά, η βουλή έχει διπλασιάσει τη “προσφορά” της…
Το “σπίτι του αγωνιστή” είναι ίδρυμα φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων αντιστασιακών, το οποίο ίδρυσε το ΚΚΕ.
Και αν αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό με την πρώτη ανάγωση, διαβάστε και παρακάτω.
Το ΚΚΕ έχει αναλάβει μέρος των λειτουργικών εξόδων του ιδρύματος το οποίο το ίδιο ίδρυσε.
Πως καλύπτονται τα υπόλοιπα έξοδα;
Μα φυσικά από εισφορές των φίλων του κόμματος, από τις εξορμήσεις για λεφτά που διοργανώνει το κόμμα, αλλά και από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος βάσει των οικονομικών τους δυνατοτήτων.
«Μπορεί να φιλοξενηθεί κάθε αγωνιστής της εαμικής Εθνικής Αντίστασης, φτάνει να είναι γεγονός ότι κάποιος έχει αναγνωριστεί ως αντιστασιακός», είχε δηλώσειτον Νοέμβριο του 2016 ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Μαραγκουδάκης, ερωτηθείς για το ποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν στο ίδρυμα.
Τέλος η προσφορά του ιδρύματος μπορεί να απευθύνεται στις “εκατοντάδες χιλιάδων των αντιστασιακών”, αλλά το εν λόγω “σπίτι” μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 26 “αγωνιστές”…
“Ανυπακοή, μισθό και ασφάλιση για όλους, επίδομα για όλους τους ανέργους, δωρεάν το ένα και το άλλο”, ατάκες που ακούμε συνεχώς από στελέχη του κκε.
Το “σπίτι του αγωνιστή όμως” δεν είναι ανοικτό για όλους και φυσικά δεν είναι και εντελώς δωρεάν όπως διαβάζουμε…
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: