Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

43 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... ΣΤΗΝ 1Η ΜΑΛ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

14_mal_mnimosyno_2017.jpg
43 χρόνια μετά τη θυσία των Καταδρομέων και των Αεροπόρων στη μαρτυρική Κύπρο, οι συγγενείς τους, οι βετεράνοι της A’ Μοίρας Καταδρομών και της Γ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών που πολέμησαν τον Αττίλα το 1974, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη που υπηρετούν σήμερα στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, απόστρατοι Καταδρομείς, πολιτικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων.






Στο ετήσιο μνημόσυνο, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, καθώς επίσης και Διοικητές Μονάδων και Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Κρήτη.








Ο Διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Πέτρος Σταμενίτης, κατά την διάρκεια της ομιλία του, αναφέρθηκε στην Επιχείρηση ΝΙΚΗ και την συμμετοχή των Καταδρομέων στις επιχειρήσεις της Κύπρου.




Η τελετή περιελάμβανε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: