Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

«Έπαιρνα βαριά φαρμακευτική αγωγή για κατάθλιψη όταν κατέθεσα στην Κλάπα» δήλωσε ο μάρτυρας κατηγορίας!


Τους πάντες κατάφερε να μπερδέψει ο 34χρονος Γεώργιος Μώρος από την Καλλιθέα Αττικής που εξετάστηκε ως μάρτυρας κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 11 Ιούλιου. Δήλωσε απόφοιτος δημοτικού, αναρχικός, οπαδός της κουλτούρας σκίνχεντ αλλά και… πρώην Χρυσαυγίτης.

Ρωτήθηκε από την Πρόεδρο για τις πολλές αντιφάσεις που παρουσίαζε η κατάθεσή του και απάντησε ότι οφείλονται στην κατάθλιψη από την οποία πάσχει! Ο διάλογος είχε ως εξής:

«Πρ: Πάντως είναι γεγονός ότι σε όλες σας τις καταθέσεις υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές των ιδίων περιστατικών. Είναι λίγο συγκεχυμένα.
Μ:  Πάσχω από κατάθλιψη και παίρνω βαριά φάρμακα.
Πρ: Από πότε έχετε το πρόβλημα της κατάθλιψης;
Μ: Από το 2012. Τα γεγονότα μου 'ρχονται φλας μπακ. Όχι ότι λέω ό, τι να ‘ναι, απλά μου 'ρχονται…
Πρ: Θεωρείτε ότι η σημερινή σας κατάθεση μας περιγράφει τα πράγματα όπως έγιναν;
Μ: Ναι….
Δ (συνήγορος υπεράσπισης): Μας είπατε πριν και είναι σεβαστό για όλους τους ανθρώπους ότι έχετε κάποια προβλήματα υγείας. Όταν καταθέσατε στις κυρίες ανακρίτριες, αυτό ειπώθηκε;
Μ: Ναι, βεβαίως.
Δ: Το αναφέρατε. Και παρόλα αυτά η κυρία Κλάπα δεν το ανέγραψε στην κατάθεσή σας. Μάλιστα.»

Ο Μώρος ισχυρίστηκε ότι για διάστημα περίπου έξι μηνών το 1998, σε ηλικία 15 ετών, πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Σολωμού. Για το θέμα κατάθεσε σχετικά:

«Μ: Το 1998 είχα γνωρίσει ένα παιδί 25 χρονών, ο οποίος ήταν σε ένα είδος μουσικής σκίνχεντ και στην αρχή άρχισε να με προσηλυτίζει με τη μουσική. Ήταν ανένταχτος και εκείνη την περίοδο είχε πάει στη Χρυσή Αυγή. Μου πώρωσε και μένα το μυαλό και μπήκα στη Χρυσή Αυγή. Έκατσα μόνο έξι μήνες.  
Πρ: όταν λέτε μπήκατε τι κάνατε;
Μ: Απλά καθόμουν εκεί πέρα.
Πρ: Πού;
Μ: Στη Σολωμού, στα παλιά γραφεία.
Πρ: Και τι κάνατε;
Μ: Εγώ ήμουν ο μικρότερος και απλά άκουγα. Ο ένας έλεγε «εγώ έκανα αυτό χθες», ο άλλος έλεγε «εγώ έκανα αυτό προχθές κλπ». Λέγανε για πράξεις βίας. Επιθέσεις σε αναρχικούς και μετανάστες κάθε Σάββατο.
Πρ: Στην κατάθεση λέτε ότι ήσασταν μέλος για δύο χρόνια.
Μ: Όχι, έξι μήνες ήμουν.
Πρ: Τέλος πάντων. Σας είπα ότι έχετε διαφορές στις καταθέσεις σας.

Μ: Έκανα παρέα με αυτό το άτομο που με προσηλύτισε.
Πρ: Πώς τον λέγανε;
Μ: Ν. Μ.
Δ (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Θέλω να μου πείτε αν αυτές τις συζητήσεις που έκαναν σχετικά με τις επιθέσεις, ήταν μέσα στα πλαίσια της Χρυσής Αυγής  ή αν ήταν μεμονωμένες ενέργειες που έκανε τυχαία ο καθένας.
Μ: Θα σας πω κάτι συγκεκριμένα. Το παιδί αυτό που έκανα εγώ παρέα και με προσηλύτισε, αυτός ο Ν. Μ., κάθε Σάββατο έπαιρνε νεολαίους και κάνανε πογκρόμ. Δηλαδή χτυπάγανε κόσμο, κοροϊδεύανε, χλευάζανε κλπ.
Πρ: Αυτός ο Μ. τα αποφάσιζε αυτά;
Μ: Ναι.
Πρ: Τι ήταν αυτός εκεί στο χώρο;
Μ: Τίποτε, ένας απλός…
Πρ: Δηλαδή ο οποιοσδήποτε απλός μπορούσε να μαζεύει 4-5 και να πηγαίνουνε;

Μ: Είχε το μπλα-μπλα και τους έπειθε και βγαίναν έξω να κάνουν αυτά τα πράγματα. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής όμως θεώρησε ότι αυτές οι ενέργειες κάνουν κακό στο όνομα της Χρυσής Αυγής, ότι δυσφημεί το όνομα της Χρυσής Αυγής και τον έδιωξε. Τον έδιωξε με την αιτιολογία ότι είναι δημοσιογράφος και ήρθε για να αλιεύσει πληροφορίες από τη Χρυσή Αυγή.

Δ: Δηλαδή αυτά που λέγανε τα συγκεκριμένα άτομα για τις επιθέσεις που κάνανε, ήτανε προσωπικές αναφορές για τη ζωή τους ή ήτανε αναφορές για δράσεις που κάνανε με την ιδιότητά τους ως μέλη της Χρυσής Αυγής;
Μ: ήτανε για την προσωπική τους καθημερινότητα, όχι στα πλαίσια της Χρυσής Αυγής. Δεν ήταν σαν Χρυσή Αυγή αυτές οι ενέργειες, όποιος ήθελε με δική του πρωτοβουλία τις έκανε».

Στη συνέχεια, ο Μώρος κατάθεσε για περιστατικό όπου κάποια άτομα τα οποία περιέγραψε ως «αυτόνομους νεοναζί» επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συναυλία στην Καλλιθέα τον Ιούλιο του 2013 και τον μαχαίρωσαν 3 φορές στα οπίσθια. Με απλά λόγια, το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Παρόλα αυτά η Κλάπα συσχέτισε την άσχετη αυτή κατάθεση με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προκειμένου να στήσει τη σκευωρία. Ειδικότερα, ο Μώρος είπε τα εξής:

«Τον Ιανουάριο του 2013, ένας ελληνοαμερικάνος νεοναζί, μαζί με άλλα 2-3 άτομα συνομηλίκους του 25άρηδες-30άρηδες φτιάξανε μια ομάδα στην Καλλιθέα, προσηλυτίσανε πολλούς νεαρούς 17χρονα, 19χρονα παιδιά.

Πρ: Τι ήταν αυτοί και προσηλυτίζανε άτομα;

Μ: Θέλανε να τους κάνουνε νεοναζί. Βγαίνανε τα βράδια και κάνανε πογκρόμ... Στις 05-07-2013 στην Καλλιθέα γινότανε μια αντιρατσιστική συναυλία, ήταν 150 άτομα, οι 20 με κράνη και ρόπαλα σαν περιφρούρηση για πιθανό πέσιμο… Ξαφνικά είδα ότι έπεσε μια μολότωφ ΑΚ, είδα τη φλόγα, είδα ότι ήρθαν άλλα 20 άτομα με κράνη και αλυσίδες και τσακωνότανε με την ομάδα περιφρούρησης. Εμένα με μαχαίρωσε κάποιος από πίσω με 3 μαχαιριές, δεν είδα το άτομο που με μαχαίρωσε, δεν τον αναγνώρισα. Ήταν όμως η ομάδα του

Πρ: Πρόσωπα αναγνωρίσατε;

Μ: Όχι, γιατί είχανε καλυμμένα όλα τους τα χαρακτηριστικά. Αναγνώρισα μόνο τον έναν από το τατουάζ που έχει στο λαιμό… Τον Οκτώβριο του 2013 μαζευτήκαμε 20 άτομα, συνεννοήθηκα με τον αντιφασιστικό χώρο της Καλλιθέας και τους βρήκαμε πίσω από τον ηλεκτρικό της Καλλιθέας, τους σπάσαμε στο ξύλο και τους διαλύσαμε. Αφήσαμε λίγο να περάσει ο καιρός να νομίζουν ότι όλα καλά και ωραία και πήγαμε και τους τρομοκρατήσαμε.»
http://diki-xa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: