Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο «ΑΞΟΝΑΣ» ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ


Αφού μας έπρηξαν τόσα χρόνια οι διάφοροι «εθνικοπατριώτες» της συμφοράς με τον περιβόητο «άξονα» Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, ο οποίος τάχα θα εξασφάλιζε τα εθνικά συμφέροντα από την τουρκική απειλή, τώρα κατάλαβαν πως ο λύκος κι αν εγέρασε…
Διαβάζουμε, λοιπόν, το εξής στα καθεστωτικά ΜΜΕ:
«Προβληματισμός για Ισραήλ
Εν τω μεταξύ η Λευκωσία προβληματίζεται από την επιμονή του Ισραήλ να προχωρήσει, ακόμα και χωρίς λύση του Κυπριακού, σε συμφωνία με την Τουρκία για την πόντιση αγωγού για την πώληση και μεταφορά φυσικού αερίου από το «Λεβιάθαν» στην τουρκική αγορά, αλλά θεωρεί ότι οι δύο χώρες βρίσκονται αρκετά μακριά από την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου. Σε ότι αφορά τη συζήτηση που γίνεται κατά πόσο το Ισραήλ και η Τουρκία ή οι ενδιαφερόμενες εταιρείες επιβάλλεται να ζητήσουν την άδεια της Κύπρου για την πόντιση αγωγού που θα περάσει μέσα από την κυπριακή ΑΟΖ για να φθάσει στα τουρκικά παράλια, η κυπριακή κυβέρνηση πιστεύει έντονα ότι δεν μπορεί να οριοθετηθεί αγωγός χωρίς τη συγκατάθεσή της. Επικαλείται προς τούτο το άρθρο 79 παράγραφος 3 της σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, το οποίο προβλέπει ότι για την οριοθέτηση ενός υποθαλάσσιου αγωγού στην υφαλοκρηπίδα απαιτείται η συγκατάθεση του παράκτιου κράτους. Παρ’ όλα αυτά, σε πολιτικό επίπεδο, η στάση του Ισραήλ δεν χαροποιεί τη Λευκωσία καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα ενισχύθηκαν και διευρύνθηκαν ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα με κοινές ασκήσεις».
Αυτά για να καταλάβουν κάποιοι πως υπάρχουν πράγματα που μένουν αναλλοίωτα  στο πέρασμα των αιώνων. Όπως για παράδειγμα, η αντιπαράθεση ελληνισμού-σιωνισμού και η συμπόρευση σιωνισμού και Τουρκιάς!
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: