Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1989: «ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑ, ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ», ΦΩΝΑΖΕ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!..


Αρχικά, δυο λόγια για τον υφυπουργό Υγείας: Ο Παύλος Πολάκης ως φοιτητής της Ιατρικής εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ («Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση») έως το 2010.
Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστορία: Ήταν Απρίλιος του 1989, όταν η Αλβανία στέναζε από την κομμουνιστική δικτατορία του "λαού" και Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί έψαχναν τρόπο να διαφύγουν από τον "κομμουνιστικό παράδεισο".

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός, φτάνει στην Αθήνα, όπου πρόκειται να εκφωνήσει λόγο στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής και να περιγράψει τα όσα ζουν στον "παράδεισο" οι Βορειοηπειρώτες.
Το ενδεχόμενο της αποκάλυψης ότι στον "κομμουνιστικό παράδεισο" τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα όσο τα περιέγραφε η "Φωνή των Τιράνων", σημαίνει συναγερμό στις τάξεις των κομμουνιστών φοιτητών.

Μια ομάδα σαμποτέρ της ΚΝΕ, κόβει στην αρχή το ρεύμα στο Αμφιθέατρο για να ματαιώσει την ομιλία, αλλά η "Χριστιανική Φοιτητική Δράση" βάζει σε λειτουργία γεννήτρια, για να γίνει η ομιλία.

Τότε, μια ομάδα τραμπούκων με αρχηγό της τον Κνίτη Παύλο Πολάκη,φοιτητή ιατρικής, που αποχώρησε από το ΚΚΕ τρεις μήνες μετά -όταν στις 18/6/1989 το ΚΚΕ μπήκε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη-, ορμάει στο Αμφιθέατρο και εκδίδει τελεσίγραφο: "Ή θα φύγετε ή θα σας πετάξουμε με τις κλωτσιές".

Παράλληλα, οι Κνίτες φωνάζουν συνθήματα, όπως "Θάνατος στους εθνικιστές", "Σεβαστιανέ φασίστα" και το...απίστευτο: "Τα Αλβανικά τα σύνορα να φτάσουν στη Λαμία"!
(στο δημοσίευμα αναγράφεται ως Τ. Πολάκης, από λάθος. Πρόκειται αποδεδειγμένα για τον Παύλο Πολάκη, τον σημερινό υφυπουργό).
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: