Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου

Μπορεί να μην έχουν την "αίγλη" των μαχητικών, όμως τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου έχουν καίριο ρόλο και σε επιχειρήσεις θα έχουν... πολλή δουλειά. Γι' αυτό και το σημερινό μπαράζ παραβιάσεων από δύο μεμονωμένα τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 στο "γνωστό" δρομολόγιο άνωθεν του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, λέει πολλά.
Είναι ενδεικτικό ότι από τις 24 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σήμερα, οι 21 έγιναν από τα δύο CN-235! Τα δύο ζευγάρια μαχητικών F-16 που έστειλε η Άγκυρα στο Αιγαίο -ένα ζευγάρι εξ αυτών οπλισμένο- χρεώθηκαν τις υπόλοιπες τρείς παραβιάσεις ενώ σημειώθηκαν και τέσσερεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας. Μπορεί τα τουρκικά τζετ να έκαναν λιγότερες παραβιάσεις αλλά αυτό δεν τα γλύτωσε από την... περιποιημένη εμπλοκή που τους επεφύλαξαν ελληνικά μαχητικά επιφυλακής τα οποία έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τους "παρείσακτους".

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία -μια υπενθύμιση πως εννοεί να γίνονται οι διαπραγματεύσεις η Άγκυρα. Μάλιστα η Τουρκία για μια ακόμη φορά προσπαθεί να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα υπονομεύοντας ακόμη και την διεξαγωγή ΝΑΤΟϊκής άσκησης (διαβάστε περισσότερα εδώ) η οποία έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα σε διεθνή ύδατα νοτίως του Καστελλόριζου.

http://www.onalert.gr/stories/baraz-parabiasewn-apo-tourkika-aeroskafi-hlektronikou-polemou/57593

Δεν υπάρχουν σχόλια: