Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Νέες σεξουαλικές επιθέσεις «προσφύγων» εναντίον γυναικών και συγκρούσεις με την αστυνομία σε φεστιβάλ στη Γερμανία

Συμπλοκές ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια ενός πανηγυριού κοντά στη Στουτγάρδη μεταξύ αστυνομικών και νεαρών, κυρίως “μεταναστών” , ορισμένοι από τους οποίους κατηγορούνται επίσης για σεξουαλικές επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Ένας 20χρονος Ιρακινός που έχει ζητήσει άσυλο στη Γερμανία φέρεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια νεαρή γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, τρεις Αφγανοί ηλικίας από 18 έως 20 ετών κράτησαν παρά τη θέλησή της μια 17χρονη και την θώπευσαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, τον Ρόλαντ Άιζελε.
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν, όμως οι δικαστικές αρχές δεν διέταξαν την προφυλάκισή τους, εν αναμονή της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο Άιζελε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σόρντορφ, την κοινότητα όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια. Η ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις μέχρι στιγμής αλλά ο εκπρόσωπος έκανε έκκληση στις γυναίκες που ενδεχομένως έπεσαν θύματα να ενημερώσουν τις αρχές.
«Πολλοί άνθρωποι αλλοδαπής προέλευσης μετείχαν σε αυτές τις ομάδες, όμως δεν ήταν αποκλειστικά ξένοι», υπογράμμισε αναφερόμενος στους νέους που κατηγορούνται ότι υποκίνησαν τα επεισόδια. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να πει πόσοι από τους δράστες ήταν μετανάστες.
Οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και δεκάδων νέων ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Οι ταραξίες ξέκοψαν από ένα πλήθος περίπου 1.000 ανθρώπων που συμμετείχαν στο ετήσιο πανηγύρι του Σόρντορφ, μιας πόλης 40.000 κατοίκων.
Οι νεαροί εκτόξευσαν μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών και άλλων παριστάμενων, ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, εξηγώντας ότι πολλοί από τους δράστες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Κάποια στιγμή η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να καλέσουν ενισχύσεις.
Σύμφωνα με τον Άιζελε, μάρτυρες κατέθεσαν ότι «μερικοί νεαροί» έτρεχαν στους δρόμους της πόλης οπλισμένοι με μαχαίρια και ένας κρατούσε ένα αεροβόλο πιστόλι.
Στο Μπέμπλινγκεν, στην ίδια περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε ένα επεισόδιο, στο περιθώριο ενός μικρού τοπικού φεστιβάλ, με πρωταγωνιστές 12 μεθυσμένους Αφγανούς μετανάστες. Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν τρεις από αυτούς, ηλικίας 17,18 και 20 ετών. Ανέφεραν επίσης ότι ορισμένες νεαρές κοπέλες κατήγγειλαν ότι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά και τις θώπευσαν.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: