Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πέθανε ο Μίνως Κυριακού -Σε ηλικία 75 ετών

Εκτακτο: Πέθανε ο Μίνως Κυριακού -Σε ηλικία 75 ετών [εικόνες]
Πέθανε το απόγευμα της Κυριακής, ο εφοπλιστής Μίνως Κυριακού σε ηλικία 75 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Αναμένεται ανακοίνωση της οικογένειας του Μίνωα Κυριακού.
Τα τελευταία χρόνια, ο Μίνως Κυριακού υπέφερε από προβλήματα υγείας με κυριότερο την καρδιά ενώ υποβάλλονταν τακτικά και σε αιμοκάθαρση.
Τραγική ειρωνεία, μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του Θοδωρής στο Πόρτο Χέλι, ενώ μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού
Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί το Μάιο του 1942.    
Εφοπλιστής, μεγαλοεπιχειρηματίας, ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες, ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).
Σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Γόνος οικογένειας εφοπλιστών της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.
 Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.


http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: