Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ FOCUS: "ΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε."!

Αυτή τη φορά, το γερμανικό περιοδικό περιοδικό δεν προκαλεί με κάποια φωτογραφία, αλλά προτείνει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε. και να μπει στη θέση της η Τουρκία.
Με αυτή του την πρόταση, ο διευθυντής του Focus Uli Dönch έρχεται να προσφέρει τη λύση που θα βγάλει την Ευρώπη από την οικονομική κρίση.
Λίγο μόλις χρονικό διάστημα μετά και τη βυθισμένη Ακρόπολη, το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα.
Στο editorial του Focus ο Uli Dönch θέτει το ερώτημα μέσα από τον τίτλο "η Ελλάδα έξω και η Τουρκία μέσα;".
"Αντί να είμαστε όμηροι της Ελλάδας, ας γίνουμε συνεταίροι της Τουρκίας" γράφει ο Uli Dönch και συνεχίζει αναφερόμενος στην "αφερεγγυότητα" της Ελλάδας, στην τρόικα που επιχειρεί να ελέγξει τα δημοσιονομικά μας και απειλεί να μη μας καταβάλει την 6η δόση του δανείου.
"Μια προβληματική κατάσταση αφήνει τη ζώνη του ευρώ και αντικαθίσταται από μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα" γράφει ο διευθυντής του Focus.
Διερωτάται μάλιστα πόσο ρεαλιστικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο, αποκαλώντας την Ελλάδα "άσωτη" σχετικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει.
"Διώξτε τα κράτη-παρίες και φωνάξτε την Τουρκία. Θα χάσουμε την ευκαιρία και θα καθορίζουν την τύχη της Ευρώπης τα PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain), όπως η Ελλάδα"…, επισημαίνει.
Όλα αυτά με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ στη Γερμανία, αλλά και την επιθυμία της Άγκυρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Για τους περισσότερους, η ιδέα μπορεί να είναι ένα σοκ. Ένα μουσουλμανικό κράτος στη χριστιανική Ευρωπαϊκή Ένωση" παραδέχεται, συμπληρώνοντας "αν όχι η Τουρκία, ποιος άλλος;".
H ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., σύμφωνα με τον Uli Dönch, είναι ακόμη η λύση για την οικονομική και δημογραφική γήρανση της Ευρώπης.
http://www.stoxos.gr/2011/09/focus.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: