Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διαλύουν το στράτευμα, θεσμοθετούν τα ρουσφέτια!

Ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αποφάσισε και διέταξε: θέλει «απευθείας δίαυλο επικοινωνίας» του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το Επιτελείο του. Για να μπορεί να ελέγχει τους πάντες, γιατί μάλλον βλέπει φαντάσματα στον ύπνο του. Η απόλυτη κομματικοποίηση του στρατεύματος και η απόπειρα δημιουργίας σχέσεων εξάρτησης μεταξύ ένστολων και πολιτικής εξουσίας... Αλλά, μην αναμένετε ερώτηση εδώ του Μιχάλη Καρχιμάκη.
Με λίγα λόγια: καταργούνται... οι κλάδοι προσωπικού (!) και όλα θα περνούν από το επιτελείο του υπουργού. Η ιεραρχία πάει περίπατο και σκοτεινοί τύποι από πολιτικά γραφεία της Κορίνθου και από αλλού, θα αποφασίζουν που θα μετατίθενται οι Έλληνες αξιωματικοί, βάσει των αναγκών του κυβερνώντος κόμματος. Με λίγα λόγια, μιλάμε για διάλυση του στρατεύματος και μάλιστα βραχυπρόθεσμα... Φυσικά, από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ αλλά και ΓΕΣ/ΓΕΝ/ΓΕΑ, ούτε λέξη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής! Έσκυψαν το κεφάλι και αποδέχθηκαν τα πάντα, καθώς η καρέκλα προέχει! Θα μπορούσαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους...
Όπως λοιπόν αποφάσισε ο κ. Μπεγλίτης, σε μιαimg6197jt8 πρωτοφανή για τα στρατιωτικά χρονικά απόφαση, το προσωπικό θα έρχεται σε απευθείας επαφή με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το επιτελείο του Υπουργού, προκειμένου «να αναδειχτούν - επιλυθούν προβλήματα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης»! Κοινώς, όλοι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού για τα ρουσφέτια και όχι υποβολή επίσημων αιτημάτων ιεραρχικά, όπως προβλεπόταν, για τα στελέχη.
Φυσικά, ακόμα και ο ίδιος ο νόμος «περί ιεραρχίας και προαγωγών», που ψήφισε πέρσι με φανφάρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πάει περίπατο. Όπως θα πάνε περίπατο η ιεραρχία, η πειθαρχία και η συνοχή του στρατεύματος... Το ΠΑΣΟΚ, έχει αποφασίσει να μην αφήσει απολύτως τίποτα όρθιο στον τόπο. Τώρα, διαλύει την αμυντική υποδομή της χώρας, εξαχρειώνοντας το ένστολο και όχι μόνο προσωπικό της.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9054:Διαλύουν-το-στράτευμα,-θεσμοθετούν-τα-ρουσφέτια&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια: