Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θαύμα, Θαύμα: 29 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των υποβρυχίων (που… γέρνουν), κανένας πολιτικός!

Ποινικές διώξεις για μια σειρά από κακουργήματα, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, κατά 29 ατόμων, για την σκανδαλώδη υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων (που… γέρνουν). Οι κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 29 κατηγορούμενοι είναι οι εξής: ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια σ’ αυτές, άμεση συνέργεια, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απλή συνέργεια σε δωροδοκία. Μεταξύ των κατηγορουμένων, είναι πρώην γενικοί γραμματείς της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΠ.ΕΘ.Α., διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες κ.λπ., αλλά κανένας, μα κανένας πολιτικός! Λες και αποφάσιζαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες κι όχι οι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι των μεγαλεμπόρων…
Για την ίδια υπόθεση, είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις (ως «ύποπτοι») άλλοι εννέα, αλλά δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους και η υπόθεση γι’ αυτούς αρχειοθετήθηκε. Ποιοι είναι οι απαλλαγέντες; Κανένας δεν ξέρει, μιας και η ανάκριση είναι… μυστική.
Ομοίως, αγνοήθηκαν και οι βαρύτατοι υπαινιγμοί κατά πολιτικών προσώπων, του τ. Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Βασιλάκου, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, στις 14 Ιουλίου 2011. Για να θυμηθούμε τι είχε καταγγείλει τότε ο κ. Βασιλάκος, χωρίς εν συνεχεία να τον αντικρούσουν και να τον μηνύσουν οι θιγόμενοι: «Το γεγονός αυτό πιθανό να εξηγεί τους λόγους της αντιδικίας των κυρίων Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη και τις αγοραίες εκφράσεις «μπροστάντζας» και «νονός», έστω κι αν αυτές οι εκφράσεις χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους όπλων για να περιγράψουν τους δύο αυτούς πολιτικούς. Οι δε ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑΟΣ, στις οποίες κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, είχαν στόχο εμένα προσωπικά κι όχι τον κ. Μεϊμαράκη, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Ο δε χρόνος υποβολής των ερωτήσεων αυτών, συνέπιπτε με συγκεκριμένα γεγονότα που λάμβαναν χώρα στις διαπραγματεύσεις».
Συμπέρασμα: Οι πολιτικοί μας είναι… πανέντιμοι. Και δεν ξέρουν τίποτα για τις μίζες! Όλες τις βρωμιές τις κάνει το… κατώτερο προσωπικό, που παρασύρει τους… πανέντιμους. «Νονός», «μπροστάντζας» και στημένες επερωτήσεις στη βουλή δεν υπήρξαν, αυτά είναι… διαδόσεις που σκοπό έχουν να… σπιλώσουν τους… πάνλευκους και… πανέντιμους πολιτικούς μας. Κι όποιος πιστεύει τα αντίθετα, να του βγει το… μάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: