Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Πίρι Ρέις και δύο τουρκικά πολεμικά σκάφη που το συνοδεύουν, βρισκόταν στην περιοχή «ερατοσθένης», 10-15 χιλιόμετρα μακριά από την πλατφόρμα της Noble ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να εισήλθαν στο οικόπεδο 12. Τις κινήσεις του Piri Reis παρακολουθούν από κοντά ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, ένα βρετανικό και ένα ρωσικό.Στην περιοχή υπάρχουν επίσης ισραηλινά σκάφη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πιρι Ρεις έχει εκδιωχθεί από την περιοχή του οικοπέδου 12 από τα σκάφη των τεσσάρων χωρών που προαναφέρθηκαν. Πάντως, αν έτσι έχουν τα πράγματα, το μήνυμα της διεθνούς κοινότητας είναι και προφανές και σαφές. 

Το «Πίρι Ρέις» άρχισε από τις 4.30 χθες το απόγευμα έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Αυτά αναφέρει το sigmalive του συγκροτήματος της "Σημερινής" από την Κύπρο. Αν αληθεύει αυτή η είδηση, αν δηλαδή επιβεβαιωθεί, σημαίνει ταυτόχρονα ότι οι τούρκοι θα έχουν έναν ακόμη λόγο με σπασμένα νεύρα και ηθικό να "ξεσπάσουν" πιό ψηλά μεταφέροντας την ένταση εκεί που νομίζουν ότι τους παίρνει... Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως προς τα εκεί οδεύουν οι καταστάσεις που ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται...

Δεν σας κρύβουμε όμως πως με την πολιτική ηγεσία που έχουμε ανησυχούμε πως μπορεί το Πίρι Ρέϊς να έρθει να κάνει έρευνες στον Αργοσαρωνικό με τις ευλογίες της φυσικά! 
http://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_6930.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: