Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Άδεια Παπανδρέου για τουρκικές γεωτρήσεις.Τα "μαζεύει" ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ή όχι;

Πανικός προκλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών χτες το απόγευμα, μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του Μπουλέντ Αρίντς, αντιπροέδρου του Ερντογάν στην Τουρκία, σχετικά με τις συνομιλίες του δεύτερου με τον Έλληνα ομολογό του Γιώργο Παπανδρέου. Και δικαιολογημένα διότι ο τούρκος "εξέθεσε" τον ΓΑΠ, λέγοντας ότι αυτός έδωσε στον Ερντογάν το πράσινο φώς, για να ξεκινήσουν οι τουρκικές έρευνες γύρω από το Καστελόριζο και την ΑΟΖ της Κύπρου. Συγκεκριμένα ο Αρίντς δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον Ερντογάν: "Να μην υπάρξει ένταση. Η απάντηση μας ήταν πως “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι Ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Ναυτικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες μας. Τότε ο Παπανδρέου απάντησε στον Ετζεβίτ:"Έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι εσείς μπορείτε. Αλλά μην υπάρξει ένταση"»!
Αυτή η διαρροή όπως είναι φυσικό, εξόργισε τους πράσινους, καθώς αποδεικνύει το μέγεθος της υποχωρητικότητάς τους έναντι της Τουρκίας, σε διαχρονική συνέχεια της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων της χώρας. Και πλημμύρισαν τα ΜΜΕ με ειδήσεις για "οργή" του πρωθυπουργού για τις ψευδείς δηλώσεις του Αρίντς, και για τις εντολές του πρωθυπουργού για "σκληρό διάβημα" της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Ο Μόσιαλος διέψευσε ... κατηγορηματικά και ούτω καθ' εξής.
Σήμερα λοιπόν, ο Μπουλέντ Αρίντς έκανε ... διορθωτικές δηλώσεις. Οι οποίες όμως δεν ήταν και πολύ διορθωτικές, καθώς επί της ουσίας, δεν είπε τίποτε που να αλλάζει την ουσία του περιεχομένου των δηλώσεών του. Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας: «Ορισμένες εκφράσεις μου στη συνέντευξη που παραχώρησα νωρίτερα, βλέπω ότι έχουν οδηγήσει σε παρερμηνείες». Ο Αρίντς σημειώνει ότι έχει διαβάσει «προσεκτικά» τη σχετική δήλωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίου Μόσιαλου και παρατηρεί: «Σκοπός μου ήταν να αναφερθώ στη στάση της Τουρκίας, να δείξω σε πόσο καλό και φιλικό κλίμα έγινε η συνομιλία και να υπογραμμίσω αυτά που ανέφερε ο πρωθυπουργός μας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας». «Φυσικά και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παρουσίασε κατά τη συνομιλία τις δικές του θέσεις» λέει ο Αρίντς και συνεχίζει: «Βλέπω ότι ορισμένες εκφράσεις μου από τη συνέντευξη που έδωσα, έχουν προκαλέσει δυστυχώς, παρερμηνείες. Λαμβανομένου υπόψη του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και των αμοιβαία φιλικών αισθημάτων που τρέφουν αμφότερες οι χώρες, έχει προφανή σημασία, να μην δίνεται αφορμή για τέτοιες παρερμηνείες».
Εσείς τι καταλαβαίνετε από αυτό; Λόγια πολλά και για την ταμπακιέρα τίποτε. Είπε τελικά ο Παπανδρέου στον Ερντογάν να ξεκινήσει έρευνες ή όχι; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9070:Τα-μαζεύει-ο-Αρίντς-ή-όχι&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

Δεν υπάρχουν σχόλια: