Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες προκλητικές δηλώσεις Γκρούεφσκι-καμία απάντηση από την ελληνική πλευρά

Σε νέες βάσεις τίθεται το ζήτημα της Μακεδονίας, καθώς όπως όλα δείχνουν ένα προμελετημένο έγκλημα εις βάρος της ελληνικής ιστορίας βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσης του. Ένα έγκλημα που έχει πολλούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και που όπως όλα δείχνουν θα μείνει ατιμώρητο με την πλήρη συγκάλυψη των διεθνών οργανισμών, η προσφυγή μας στους οποίους κατά τ' άλλα θα σήμανε την οριστική μας δικαίωση. Να λοιπόν που τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή (πλήρως αναμενόμενο για εμάς) και που η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας μετατρέψει ένα ασήμαντο κράτος των Βαλκανίων σε “νταή”, που αν και οικονομικά ασθενέστερο, δείχνει να έχει όλη τη θέληση να ασκήσει επιθετική εξωτερική πολιτική.

Έτσι, σε πρόσφατη συνέλευση του ΟΗΕ ο Νίκολα Γκρούεφσκι προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα κράτη-μέλη (131 συνολικά) που έχουν αναγνωρίσει επίσημα τα Σκόπια σαν Μακεδονία. Επίσης καταλόγισε ευθύνες στην ελληνική πλευρά που με τη στάση της παρακωλύει την επίλυση του ζητήματος και ζήτησε την συνεργασία όλων των κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος και τα Σκόπια να λάβουν την συνταγματική τους ονομασία. Κλείνοντας, κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή μονοπωλεί τον όρο “Μακεδονία” και ότι έτσι καταπιέζει την εθνική ταυτότητα των συμπατριωτών του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η μάχη για το μακεδονικό ζήτημα έχει λάβει κι άλλες διαστάσεις πέραν της διπλωματικής οδού, αφού η ύπουλη και ανθελληνική προπαγάνδα πρακτόρων που δρουν με την πλήρη ανοχή του κράτους, συνεχίζεται χωρίς το παραμικρό εμπόδιο εντός των συνόρων μας. Τελευταίο περιστατικό αυτό της παρουσίασης του “μακεδονικού λεξικού” στην Φλώρινα, ένα γεγονός που θάφτηκε από τα ΜΜΕ και που μόνο η Χρυσή Αυγή ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθεί.

Επιστρέφοντας στις δηλώσεις του Γκρούεφσκι θεωρούμε ότι θα ήταν άδικο να αναλύσουμε κάθε ένα επιχείρημα του κι αυτό γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδείξουμε το αυτονόητο. Αυτό το χρέος το έχει η πολιτεία, η οποία οφείλει να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να πάψει να υφίσταται αυτή η παραχάραξη της ιστορίας, μια ιστορία χιλιάδων χρόνων που χτίστηκε με ποτάμια αίματος.

Γνωρίζουμε όμως ότι η δεδομένη χρονική περίοδος είναι ακατάλληλη για άσκηση εξωτερικής πολιτικής κι όπως έχουμε προβλέψει κατά το παρελθόν αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη δικαιολογία για όσους αποφασίσουν να παραχωρήσουν την ιστορία μας στους ξένους. Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα γιατί είναι απασχολημένη με δείκτες, με δάνεια, με χρέη και πληρωμές. Εξάλλου όπως λέει η ίδια η λογική ένα χρεoκοπημένο κράτος είναι αδύνατο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αργά ή γρήγορα θα γίνει έρμαιο των οικονομικά ισχυρών και θα ακολουθήσει μοιραία ό,τι αυτοί του επιβάλλουν.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να κάνουμε μία μικρή παρένθεση κι έναν σύντομο σχολιασμό για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αδιαφορίας εκ μέρους της ελληνικής πλευράς όσον αφορά το μακεδονικό ζήτημα. Παρατηρώντας το στενά όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε ότι η μόνη κινητικότητα που υπάρχει είναι πάντοτε από την πλευρά των Σκοπιανών και όχι από την ελληνική, που εν τέλει έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για αυτή τη βάναυση παραχάραξη της ιστορίας. Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα έλεγε με απόλυτη βεβαιότητα ότι εφόσον οι Σκοπιανοί έχουν πρώτο στην πολιτική τους ατζέντα το θέμα της Μακεδονίας και σε κάθε τους δήλωση αναφέρονται σε αυτή, ότι είναι οι αδικημένοι που ψάχνουν το δίκιο τους. Αντιθέτως στην Ελλάδα επικρατεί μία μόνιμη σιγή κι ένας πόλεμος δηλώσεων και αντιδηλώσεων που δεν καταλήγει πουθενά, καθώς η μόνιμη αμυντική μας στάση έχει καταντήσει προβλέψιμη, άρα και ακίνδυνη. Αυτό επιτάσσει άλλωστε το δημοκρατικό ήθος της χώρας, όχι ακραίες εκφράσεις, ναι στους συμβιβασμούς εις όφελος της καλής γειτνίασης και τήρηση χαμηλών τόνων επειδή έτσι μας συμβουλεύουν οι διεθνείς οργανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: