Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

200.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!

Αυτή είναι η… σωτηρία που μας προσφέρει το μνημόνιο…
Μπορεί ο κάθε κυβερνητικός παράγοντας να λέει το κοντό του και το μακρύ του για τον αριθμό των απολύσεων που θα γίνουν προσεχώς, ανεβοκατεβάζοντας τον αριθμό, λες και μιλάνε για στραγάλια ή για μαρούλια κι όχι για ανθρώπους, αλλά ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος εκ της θέσεώς του για να μιλήσει σχετικά, είναι βεβαίως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας. 
Όπως, λοιπόν, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στα «Νέα», σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα μπουν άμεσα 30.000 εργαζόμενοι, ενώ θα απολυθούν «χιλιάδες» (δεν διευκρινίζει αριθμό, αλλά όταν κάποιος λέει «χιλιάδες» σαφώς και εννοεί πολλές χιλιάδες), με την κατάργηση οργανικών θέσεων: 
«Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Η  αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών». 
Για να γίνουμε πιο σαφείς, γιατί ο κόσμος έχει ζαλιστεί: η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη (εκτός των άλλων, ο Ρέππας προανήγγειλε κατάργησή της με συνταγματική αναθεώρηση το 2013). Όμως, εάν η οργανική θέση που κατέχει ο υπάλληλος καταργηθεί, αυτομάτως δεν ισχύει και η μονιμότητά του. Ένα παράδειγμα: οι υπάλληλοι των δήμων είναι μόνιμοι. Αλλά οι υπάλληλοι των δήμων που συγχωνεύτηκαν πρόσφατα με άλλους μεγαλύτερους (σχέδιο «Καλλικράτης») μπορούν να απολυθούν και αύριο το πρωί εφόσον στην ουσία έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις που καταλάμβαναν.
Πόσοι θα απολυθούν τελικά; «Χιλιάδες» που λέει αόριστα ο Ρέππας, 70.000 που λέει ο Πάγκαλος, ή 200.000 που λέει το μνημόνιο; Αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και ξέρουν πολύ καλά το περιεχόμενό του (κι ας λένε ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν, γιατί… χανόταν η Ελλάς), μήπως μπορούν να μας διαφωτίσουν σχετικά;
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/09/28/200-000-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83-%cf%80%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85%ce%bb%cf%89%ce%bd/#more-79835

Δεν υπάρχουν σχόλια: