Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλός κολαφός στους φτωχούς από την κυβέρνηση

Κατεβαίνει και άλλο το αφορολόγητο όριο στα 416 ευρώ μηνιαίως και εξισώνεται ο ειδικός φόρος για πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης. 
Ανακοινώθηκαν μερικά από τα νέα μέτρα που θα δούμε στο άμεσο μέλλον, ως αποτέλεσμα της “συνεργασίας” τρόικας και εγχώριων υποστηρικτών της (ΠΑΣΟΚ, ΛΑ(γ)ΟΣ, Ντόρα και εμμέσως ΝΔ, αφού τα ψηφίζει όλα) και η ανακοίνωση τους και μόνο προκαλεί ανατριχίλα, τουλάχιστον. Θα αναφέρουμε επιγραμματικά δύο σημεία αυτών των ανακοινώσεων – φρίκη. Πρώτον που ανακοινώθηκε ήταν η νέα μείωση του αφορολογήτου, το οποίο πέφτει στις 5000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος με μηνιαίο μισθό 417 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικότατα φόρο προς το ανθελληνικό κράτος. Αυτό φυσικά δεν συμπεριλαμβάνει τους λαθρομετανάστες, αφού όλα τα έσοδα τους είναι “μαύρα”.
Με βάση δε τα στοιχεία περί των μεγαλοφοροφυγάδων, γίνεται εμφανές ότι το κράτος στοχεύει ακριβώς σε αυτά τα χαμηλά οικονομικά στρώματα για να πληρώσουν την “νύφη”. Ενδεικτικό ότι η Τράπεζα Κρήτης, τόσα χρόνια μετά το σκάνδαλο, δεν έχει διευθετηθεί ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου. Αντιθέτως οι φτωχοί και νεόφτωχοι θα “διευθετηθούν” άμεσα.
Το δεύτερο μέτρο που ανακοινώθηκε επίσης στοχεύει τους φτωχούς και τους νεόφτωχους και είναι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ένα μέτρο που θα αφήσει πολλούς συνέλληνες μας χωρίς θέρμανση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: