Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Σαμαράς και Βενιζέλος έκαναν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Πρώτος στόχος της προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας όχι τώρα, αλλά εδώ και δέκα χρόνια, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ανάμεσα στα άλλα, που χρησιμοποιούν σαν επιχειρήματα είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έκανε κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο!

Και το ομολογούν αυτό στην πραγματικότητα και Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Πριν λίγες μόλις ημέρες, στην εφημερίδα «Αυγή» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε για το ρεύμα, το οποίο έκανε τελικά κυβέρνηση την Αριστερά το 2015 και εξηγεί ότι δόθηκε μια μεγάλη πολιτική μάχη για το εάν η λαϊκή δυσαρέσκεια θα πάει αριστερά ή… “ακροδεξιά λαϊκιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά.”

Που θα πήγαινε το “ρεύμα”, εάν δεν πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Που θα πήγαινε λοιπόν, αυτό το ρεύμα, εάν έπαιρνε “ακροδεξιά λαϊκιστικά” χαρακτηριστικά; Μα που αλλού; Στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Το παραδεχόντουσαν και οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες, αλλά ας επανέλθουμε στις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα είπε:

“Υπήρξε ένα ρεύμα που από την αρχή είχε πρόσημο, ένα μεγάλο κύμα, στη συνέχεια δυσφορίας, μετά αγανάκτησης, το οποίο καταρχάς δεν είχε πολιτικό πρόσημο. Ήταν ένα ρεύμα που έλεγε ότι «μας έχετε καταστρέψει». Και η μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ -κοινωνικά, ιδεολογικά, πολιτικά- ήταν ότι σ’ αυτό το ρεύμα κατάφερε, ακριβώς επειδή ήταν εντός του, επειδή ήταν οργανικά συνδεδεμένος με αυτό, να βάλει το πρόσημο μιας ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης. Δεν ήταν δεδομένο από πριν ότι αυτή η λαϊκή κίνηση, αυτή η λαϊκή διαθεσιμότητα θα έπαιρνε πρόσημο προοδευτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό κ.λπ. Αυτή η μάχη νομίζω πως κερδήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν γίνει πολύ διαφορετικά…”

Δεν είχε χαρακτήρα, λοιπόν, αριστερό το κύμα της αντίδρασης ενάντια στην ξενόδουλη πολιτική των μνημονίων. Και μας λέει, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έδωσαν μάχη για να κερδίσουν το ρεύμα αυτό και να γίνει κυβέρνηση η Αριστερά. Αυτό που δεν μας λέει είναι ότι σε αυτήν την μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνος του, είχε συμμάχους τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και και όλους αυτούς, που έστησαν τις διώξεις του Σεπτεμβρίου του 2013.

“18% στο κόμμα του Μιχαλολιάκου!”

Και ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013, που έγραφε το antinews.gr:

«Όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του Μιχαλολιάκου 13%-15% ενώ τα κρυφά στοιχεία λένε ότι μπορεί να φτάνει και το 18%, τότε μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Ας σκεφτούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί. Είναι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, δηλαδή τα «λευκά κολάρα». Αλλά είναι και εργάτες και κυρίως άνεργοι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Όποιος λοιπόν μείνει κολλημένος στο ότι η ακροδεξιά οργάνωση είναι απλά ένα περιθωριακό κόμμα, έχει χάσει την ουσία… Όσο ο κόσμος βλέπει ότι η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και μοιράζει, αν όχι λεφτά, καρέκλες εξουσίας, τόσο θα στρέφεται στο άγνωστο, όσο αποκρουστικό κι αν είναι. Όσο ο κόσμος δε βλέπει από το πολιτικό σύστημα κινήσεις ανατροπής και απομάκρυνσης της «μούχλας», τόσο θα τιμωρεί».

Η διαπλοκή πράγματι τότε κυριαρχούσε και στις τάξεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ υπήρχαν και “λευκά κολάρα” και πολλή νεολαία και βεβαίως αγρότες, άνεργοι, καθημερινοί άνθρωποι από γειτονιές λαϊκές και επαρχίες φτωχές. Ήταν η Ελπίδα ενός ολόκληρου Έθνους. Αυτά τον Σεπτέμβριο του 2013, δηλαδή επτά χρόνια πριν.

Με ποιον θα έδινε την πολιτική μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στο 35% και την εξουσία; Για να κερδίσει το ρεύμα της λαϊκής οργής; Όχι βέβαια με την Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ που ήταν εξουσία, ούτε με το απαξιωμένο και ιστορικά χρεωκοπημένο ΚΚΕ.

Αντίπαλός του ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να την κτυπήσει με τρόπο ύπουλο, εκμεταλλευόμενος ένα τραγικό γεγονός, ο Σαμαράς και η κομπανία του.

Έτσι λοιπόν, το πεδίο ήταν ελεύθερο για την πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έφερε στην εξουσία ΟΧΙ όπως λένε οι προπαγανδιστές της ΝΔ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αλλά ο Σαμαράς γιατί με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο 15% δεν θα έφτανε ποτέ το 35% ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καθόλου τυχαίο το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι μετά τον Σεπτέμβριο του ’13 και τις διώξεις της Χρυσής Αυγής πέρασε πρώτη φορά μπροστά στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί προχώρησε σε αυτήν της την επιλογή η Νέα Δημοκρατία, ενισχύοντας εμμέσως πλην σαφώς, τον πολιτικό της αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ; Ίσως από λάθος πολιτική, ίσως όμως και γιατί άλλο λόγο…

Το 2013 πέρασε και ευρισκόμεθα ήδη στο 2020 και το 2011 και 2012 επιστρέφουν ίσως και ακόμη χειρότερα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα διαφορετικό πολιτικό πεδίο μέσα στο οποίο πρέπει να δώσουν την μάχη την πολιτική οι Εθνικιστές για την Μεγάλη Επιστροφή.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
https://www.xrisiavgi.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: