Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Η συνέχεια των Ελλήνων και οι εθνομηδενιστές

 

Δεν θέλουν οι Έλληνες να είναι Έλληνες, προχωρούν στο σχέδιο Ιμπραήμ για αντικατάσταση πληθυσμού, θέλουν μια Ελλάδα που δεν θα είναι Ελλάδα και οι κάτοικοι αυτής της χώρας να μην είναι Έλληνες και για να δώσουν υπόσταση θεωρητική στα σχέδιά τους ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες απέκτησαν εθνική συνείδηση τον 19ο αιώνα και δεν είναι συνέχεια των Αρχαίων Ελλήνων! Φυσικά και όλα αυτά δεν έχουν καμία βάση. 

Το ζήτημα της γλώσσας και η συνέχειά της μέσα στον χρόνο είναι επίσης μια μεγάλη απόδειξη της Ελληνικής καταγωγής των συγχρόνων Ελλήνων. Όπως έχει γράψει στο περίφημο έργο του “Οι Έλληνες και οι κληρονομιές τους”, ο Άρνολντ Τόινμπι, έργο που έχει εκδοθεί στην Ελληνική από τις εκδόσεις Καρδαμίτσα, η νέα Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πιο κοντά στην γλώσσα του Ομήρου, απ’ ότι είναι η σύγχρονη αγγλική από την γλώσσα της εποχής του Σαίξπηρ! Γράφει χαρακτηριστικά ο Arnold Toynbee:

“Η νεότερη ελληνική δεν διαφέρει τόσο πολύ από την αρχαία ελληνική, όσο η νεότερη αγγλική από την αγγλοσαξονική αγγλική. Η σχέση μεταξύ νεότερης ελληνικής και αρχαιοελληνικής είναι περισσότερο στενή από όσο η μεταξύ της νεότερης αγγλικής και της μεσαιωνικής αγγλικής - μιας γλώσσας που παραμένει εν μέρει κατανοητή για κάποιον που μιλά τη νεότερη αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, το γόητρο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας εξακολουθεί να είναι τεράστιο.” σελίς 170.

Με άλλα λόγια, επί τρεις χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες άλλαξαν λιγότερο την γλώσσα τους από όσο την άλλαξαν οι Άγγλοι σε λιγότερο από πεντακόσια χρόνια.

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: