Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Όταν έδωσαν ανασταλτικό σε πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, που καταδικάστηκε 15 χρόνια για τοκογλυφία!

 

Λύσσαξαν κατά της Εισαγγελέως στην δίκη της Χρυσής Αυγής γιατί πρότεινε να δοθεί ανασταλτικό στην έφεση των κατηγορουμένων που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Δεν είπαν λέξη όμως όταν δινόταν το ανασταλτικό αυτό σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που καταδικάστηκαν για δημόσια διαφθορά μέχρι και για τοκογλυφία! Για του λόγου το αληθές, αφιερώνουμε τα παρακάτω στους μεγάλους υποκριτές, που παριστάνουν τους δημοκράτες: 

“Κάθειρξη 15 ετών για δύο κακουργήματα, και συγκεκριμένα για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στον πρώην Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο. 

Πάρα την υψηλή ποινή όμως και την απαξία της υπόθεσης για την οποία κρίθηκε ένοχος, το δικαστήριο αποφάσισε να του χορηγήσει αναστολή στην έφεση. Παράλληλα του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ομόφωνα ένοχους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και τους 3 συγκατηγορούμενους του Γ. Ανθόπουλου, επιβάλλοντάς τους την ίδια ποινή των 15 ετών, επίσης με αναστολή μέχρι το εφετείο. 

Παράλληλα διατάχθηκε η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας και συγκεκριμένα: 1,7 εκ. ευρώ για τον Γιάννη Ανθόπουλο, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του, και 5,7 εκ. ευρώ για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.”

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: