Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Ιταλός Πρωθυπουργός Κόντε: “Oι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν”

Ιταλός Πρωθυπουργός Κόντε: “Oι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν”
Κατέστρεψαν την Ελλάδα τα Μνημόνια λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός. Σιωπή από τους πολιτικούς των Μνημονίων Παπανδρέου, Σαμαρά, Σημίτη, Τσίπρα και βεβαίως τον Βελόπουλο. Σιωπή και από τους “μένουμε Ευρώπη”.
Σημεία και τέρατα έγιναν εις βάρος των Ελλήνων στα χρόνια των μνημονίων, που ουσιαστικά συνεχίζονται, αφού εξακολουθούν να ισχύουν οι νόμοι των μνημονίων. Το πόσο κακό έκαναν στην Ελλάδα φαίνεται από την σθεναρή άρνηση της Ιταλίας να δεχθεί την Ευρωπαϊκή πρόταση για δανεισμό, η οποία είναι ίδια με αυτήν που δέχτηκαν οι “εθνοσωτήρες” πολιτικοί μας και ψήφισαν οι βουλευτές του “δημοκρατικού τόξου”.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τ. Κόντε, προειδοποίησε την ΕΕ με μία δραματική έκκληση στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τους ειδεχθείς όρους του ESM για να δανειστούν, αντί να τυπωθεί νέο χρήμα για το ευρωοομόλογο, δηλώνοντας:
«Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν. Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί». Τα «κορωνο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη. Ο ESM έχει κακή φήμη στην Ιταλία. Έχει διαλύσει την Ελλάδα, έκανε τους Έλληνες να υποφέρουν. Δεν πρόκειται να το δεχθούμε».

Θα περίμενε κανείς κάποιος από τους πολιτικούς των μνημονίων να έχει την παρρησία να απαντήσει στον Ιταλό πρωθυπουργό και να του πει αυτό που μονίμως μας λένε: ότι έσωσαν την Ελλάδα με τα μνημόνια και δεν την κατέστρεψαν. Σιωπή όμως απ΄ όλους! Και σιωπούν γιατί είναι ένοχοι…
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: