Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

300.000 οι Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο

300.000 οι Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο
Το παραδέχονται Αλβανοί πολιτικοί, αλλά δεν ξέρει τίποτε το “ελληνικό” υπουργείο εξωτερικών…
Στην σκληρή τους μοίρα έχει αφήσει η μητριά-“πατρίδα” του κράτους των Αθηνών τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, ο οποίος κακώς αναφέρεται σαν μειονότητα. Είναι μια Ελληνική Πατρίδα με Έλληνες κατοίκους εδώ και χιλιάδες χρόνια! Αυτό που παραδέχονται όμως ακόμη και αλβανοί πολιτικοί δεν το γνωρίζουν οι ψευτοπατριώτες του κράτους των Αθηνών, ούτε και οι επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες, που λειτουργούν σαν κομματάρχες της ΝΔ, το γνωρίζουν όμως Αλβανοί πολιτικοί.
Στους 300.000 αποτιμώνται οι Έλληνες στην Βόρειο Ήπειρο δήλωσε η Μελίλα Ντόντα, Γενική Γραμματέας του Κόμματος «Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας».
Μιλώντας  στην εκπομπή «Top Talk» του δημοσιογράφου  Ντένις Ντουρνιάγια στο τηλεοπτικό κανάλι «Top Channel», η Ντόντα είπε ότι μία από τις «κόκκινες γραμμές», η οποία αποτελεί συναγερμό για όλους τους Αλβανούς, είναι η απογραφή με αυτοπροσδιορισμό της εθνικότητας, λέγοντας πως 300.000 άτομα θα αυτοπροσδιοριστούν ως Έλληνες.
Η Ντόνα τόνισε ότι το PDIU έχει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος- PD,  σε αυτή τη μάχη, αφού ο Λουλζίμ Μπάσα ψήφισε το νόμο περί απογραφής που είχε συντάξει το PDIU, ότι, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρξει δήλωση ψευδούς εθνικότητας. Δήλωσε ότι θα υπάρξει απογραφή με αυτοπροσδιορισμό ή δήλωση της εθνικότητας. Αυτό πρέπει να το πολεμήσουν όλοι οι Αλβανοί.

"300 χιλιάδες Έλληνες θα απαιτήσουν μειονοτικές περιοχές στη Χιμάρα ή στην υπόλοιπη νότια Αλβανία (βόρειο Ήπειρο). Αυτός είναι ένας τεράστιος συναγερμός για τους Αλβανούς. Είναι μια κόκκινη γραμμή για την οποία το PDIU δεν δέχεται κανέναν συμβιβασμό. Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει", είπε η Ντόντα.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: