Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο Ρότζερ Κοέν ανησυχεί για την επανεκλογή Τραμπ

Ο Ρότζερ Κοέν ανησυχεί για την επανεκλογή Τραμπ
Οι ψηφοφόροι από τις αγροτικές και επαρχιακές περιοχές στηρίζουν Τραμπ ενάντια στο κατεστημένο των ΜΜΕ στις ΗΠΑ
Ο Ρότζερ Κοέν είναι αρθρογράφους των New York Times και έδωσε συνέντευξη πρόσφατα στον Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος του απηύθυνε το εξής ερώτημα: “Υπήρχε από πριν μία μάχη σε εξέλιξη ανάμεσα σε αυταρχικούς ηγέτες και ηγέτες τυπικών δυτικών δημοκρατιών. Πώς θα την επηρεάσει η σημερινή κρίση;”
Ο Ρότζερ Κοέν απήντησε ως εξής: “Ανησυχώ πολύ. Βλέπετε τι κάνει ο Ορμπαν που αποφασίζει και διατάζει. Ο κορωνοϊός είναι ένας χρήσιμος σύμμαχος για τέτοιους ηγέτες γιατί επιτρέπει τη λήψη εξαιρετικών, ειδικών μέτρων. Τείχη υψώνονται παντού πια, δεν μιλάμε μόνο για το τείχος του Τραμπ. Αυτή είναι η μόδα. Η απόσταση ανάμεσα στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, που τις βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη, και αυτού που κάνει ο Ορμπαν δεν είναι μεγάλη. Και βέβαια ξέρουμε ότι ο Τραμπ νιώθει πολύ πιο κοντά στον Ορμπαν από ό,τι στον Μακρόν. Ξέρουμε ότι έχουμε εκλογές εδώ στις ΗΠΑ σε μερικούς μήνες, και ο Τραμπ αρχίζει να εναντιώνεται στην επιστολική ψήφο.
Ή επίσης ξέρουμε ότι το «λουκέτο» (lockdown) σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι από αγροτικές και επαρχιακές περιοχές –οι οποίοι κατά κανόνα προτιμούν τον Τραμπ– μπορεί να είναι περισσότεροι αναλογικά από αυτούς των πόλεων που ψηφίζουν Δημοκρατικούς. Υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν βάσιμα ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να μην είναι καθαρές ή ακόμη και να μη γίνουν.”

Δηλαδή, τι θα γίνει σύμφωνα με τον Ρότζερ Κοέν θα κηρύξει δικτατορία ο Τραμπ ή απλά οι Αμερικάνοι θα τον ψηφίσουν ενάντια στα συμφέροντα του Μπιλ Γκέιτς και των άλλων δισεκατομμυρίων που χρηματοδοτούν την προπαγάνδα του θανάτου; 
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: