Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο: Αυστηρά μέτρα φύλαξης των «δομών φιλοξενίας»

Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο: Αυστηρά μέτρα φύλαξης των «δομών φιλοξενίας»
Με λύπη και εξαιρετική ανησυχία, πληροφορούμαστε πως τα θετικά στον ιό COVID-19 στην «Δομή» του Κρανιδίου, αγγίζουν τα 150 περιστατικά μέχρι αυτήν την ώρα.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η κάθετη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, δεν οφείλεται ούτε στις καμπάνες των Εκκλησιών, ούτε σε «ασυνείδητους πολίτες», που μαζεύτηκαν να εορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.
Το πρόβλημα ξεκινάει από την εποχή δημιουργίας αυτών των «μονάδων φιλοξενίας» και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Κι αυτό γιατί όπως επαννηλλειμένως η Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο έχει καταδείξει και καταγγείλει, υπάρχει έλλειψη ικανής οργάνωσης και υποστελέχωση, τόσο σε αυτές τις δομές όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες γενικότερα.
Μόλις λίγες μέρες πριν, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατέθεσα τις επιφυλάξεις μου διότι, ναι μεν εγκρίναμε προσλήψεις υποστηρικτικού προσωπικού για την πανδημία, αλλά με ελάχιστες ειδικότητες σχετικές με την υγεία και για μικρότερο χρονικό διάστημα από το απαιτούμενο από τις συνθήκες. Αντί δηλαδή να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, προσλαμβάνονται κυρίως οδηγοί και βοηθοί. Και είναι αλήθεια ότι, τις ίδιες ή παρόμοιες επιφυλάξεις σημείωσαν σχεδόν όλες οι παρατάξεις.
Για χρόνια προειδοποιούμε τις κυβερνήσεις για τα προβλήματα που φέρνει η ουσιαστικά ανεξέλεγκτη εγκατάσταση, ξένων πληθυσμών και χωρίς υγειονομικό έλεγχο, στην ελληνική επικράτεια. Για χρόνια οι κυβερνήσεις κωφεύουν και προωθούν τον εποικισμό. Η είσοδος αυτών των ανθρώπων στην χώρα, δεν έπρεπε να έχει επιτραπεί. Και ήλθε τώρα η πανδημία να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις μας.
Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να σταματήσει την είσοδο στην Ελλάδα, ξένων παράτυπων μεταναστών. Να πάρει ουσιαστικά και αυστηρά μέτρα φύλαξης των «δομών φιλοξενίας».

Δημήτριος Τζεμπετζής
Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»
Περιφερειακός Σύμβουλος
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: