Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Στον εποικισμό της χώρας από λαθρομετανάστες θα καταλήξουν τα 700 εκατ. ευρώ της Κομισιόν

Την θυμάστε την απόφαση της Κομισιόν, για παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο; Και τους πανηγυρισμούς των Κούληδων και των δημοσιογραφικών παπαγάλων τους, ότι τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν σε «δράσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης»; Αμ, δε!
Βέβαια, το κονδύλι υπάρχει και θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης δεν θα είναι το ελληνικό κράτος, ούτε θα δοθεί για τους παραπάνω σκοπούς – το αντίθετο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: το μισό του συνολικού ποσού (350 εκ. ευρώ) θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αφενός μεν «για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα» και αφετέρου, υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» στην Ελλάδα, ως… «βοήθεια σε μετρητά», σύμφωνα με την αρμόδια Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον.
Ειδικότερα, τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων hotspots στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την… «βοήθεια σε μετρητά» που προαναφέραμε. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, 25 εκατομμύρια ευρώ θα πάρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, «για υποστήριξη σε βασικές δραστηριότητες προστασίας οικογενειών και την παροχή συναφών υπηρεσιών στο camp του Καρά Τεπέ στην Λέσβο» και τέλος, 35 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την μεταφορά «ευάλωτων» από hotspots σε ξενοδοχεία της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου, αλλά και της ενδοχώρας!
Από τη δεύτερη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καταβληθεί στο μέλλον, μόλις τα 50 εκ. ευρώ προορίζονται για την «κάλυψη του κόστους εγκατάστασης και λειτουργίας συνοριοφυλάκων και αστυνομικών» στην ελληνο-τουρκική μεθόριο, αλλά και στην… βουλγαρο-τουρκική μεθόριο!  
Εν συνεχεία, 10 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στην Frontex, 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού (από ΜΚΟ) και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου και η μερίδα του λέοντος (220 εκατομμύρια ευρώ) θα διατεθούν για την κατασκευή νέων hotspots στα νησιά!

Καταλάβατε τώρα τι παιχνίδι παίζουν Κομισιόν και Μητσοτάκηδες πίσω από τις πλάτες μας;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: