Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Στο πλευρό του Χαφτάρ Ρωσία και Αίγυπτος

Στο πλευρό του Χαφτάρ Ρωσία και Αίγυπτος
Αποστολή οπλικών συστημάτων στον Χαφτάρ από την Ρωσία
Η Ρωσία δεν κάνει το παραπάνω βήμα έτσι ώστε να δώσει την δυνατότητα στον Στρατηγό Χαφτάρ να επιτύχει μία ολοκληρωτική νίκη. Οι διεθνείς πιέσεις είναι μεγάλες και δεν μπορεί να περάσει κάποιες κόκκινες γραμμές. Πόσο μάλλον που το μήνυμα των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, που δεν θέλουν την Ρωσία παγκόσμια δύναμη, είναι ξεκάθαρο και αναφερόμαστε στην ραγδαία πτώση της τιμής του πετρελαίου, η οποία βάλει ευθέως εναντίον της ρωσικής οικονομίας. 
Θέλει όμως σε όλες τις περιπτώσεις να κρατήσει τα ερείσματά της στην περιοχή της Βορείου Αφρικής και να έχει υπό τον έλεγχό της ένα μέρος της Λιβύης. Για τον λόγο αυτό η Ρωσία σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα έστειλε ένα μεγάλο “εμπορικό” πλοίο κατάφορτο με εξοπλισμό αιχμής και πυρομαχικά στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την τελευταία εβδομάδα. Όλα αυτά τα όπλα μεταφέρθηκαν στο Χαφτάρ μέσω του αιγυπτιακού εδάφους με ειδικά κομβόι κάτω από την προστασία των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εντόπισαν επίσης ικανό αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που φτάνουν στο Χαφτάρ (PANTSIR -S, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS, πιθανόν φορητά συστήματα με θερμοβαρικά βλήματα κά), τα οποία θα χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του στρατηγού μαζί με drones.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: