Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Το χειροκρότημα τους μάρανε… Απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΣΥ για τις εφημερίες

Το χειροκρότημα τους μάρανε… Απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΣΥ για τις εφημερίες
Όσο ο... στοργικός πρωθυπουργός χειροκροτά κινητές συναυλίες σε καρότσες, η Χώρα συνεχίζει να βουλιάζει στην νεοφιλελεύθερη ύφεση.
Την ίδια ώρα που τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ εγκωμιάζουν ολημερίς και ολονυχτίς την... καταπληκτική κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι γιατροί του ΕΣΥ είναι απλήρωτοι για την εξαντλητική και επικίνδυνη υπερωριακή απασχόληση των τελευταίων μηνών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.  Σημαντική καθυστέρηση  υπάρχει στην καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης και των εφημεριών που έχουν πραγματοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Ενώ η εκκαθάριση ήταν να γίνει μέχρι τις 15 Μαρτίου, τα χρήματα δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη. Επίσης, επιμένει η κυβέρνηση στην επιβολή πλαφόν για τις εφημερίες, ακόμη και εν μέσω κορονοϊού, γεγονός το οποίο οδηγεί συχνά στο φαινόμενο κάποιοι γιατροί, να μην λαμβάνουν ποτέ κάποια τα χρήματα των οφειλόμενων υπερωριών.
Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ των ιατρών, Ηλίας Σιώρας, αναφέρει: "Τα θέματα είναι τρία: Πρώτον τα χρήματα των υπερωριών καταβάλλονται πολύ καθηστερημένα, δεύτερον, κάποιοι γιατροί μένουν ακόμη και απλήρωτοι και τρίτον, το γεγονός ότι με το μέτρο του πλαφόν, εάν το νοσοκομείο δεν έχει έσοδα για να καταβάλλει τα χρήματα της υπερωριακής απασχόλησης, τα πληρώνει η Περιφέρεια με τρομερή καθυστέρηση. Εμείς χρόνια ζητάμε να πληρώνονται όλα τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και στην ώρα τους. Δεν γίνεται να κάνουμε 8 και 9 εφημερίες τον μήνα και να εξαντλούμαστε και να μην παίρνουμε τα χρήματά μας. Δεν υπάρχει, όμως, αρκετό προσωπικό στα νοσοκομεία για την κάλυψη των εφημεριών", αναφέρει ο κ. Σιώρας.

Την ίδια στιγμή, από "λάθος", όπως αναφέρθηκε, δεν έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Πάσχα στους επικουρικούς γιατρούς, διόρθωση την οποία έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει σύντομα η κυβέρνηση. Τα... λάθη πάντα είναι υπέρ του νεοφιλελεύθερου κράτους που δεν του καίγεται καρφί για τον πολίτη και την δημόσια Υγεία!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: