Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Εθνικισμός και “Ρατσισμός”

Εθνικισμός και “Ρατσισμός”
“Το “όμαιμον” του Ηροδότου ήταν εκείνο που στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό καθόριζε την Ιδέα του Έθνους, της Πολιτείας, “το Ελληνικόν εόν”. Ο Εθνικισμός μας εκπορεύεται από αυτήν την μεγάλη αλήθεια του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και όχι από κανένα “κοινωνικό συμβόλαιο”.

Η φυλετική ψυχή, που είναι η Φυλή ορωμένη έκτων έσω, είναι το πλέον ιερό στοιχείο του Έθνους και για αυτό η Παράδοση, η γνήσια Ελληνική Παράδοση, πρέπει να θεωρείται ο δρόμος της αιώνιας επιστροφής προς τις αρχέγονες αξίες του Γένους μας.

Σε αντίθεση με όλα αυτά κάποιοι δήθεν «ελληνοκεντρικοί» ή «πατριώτες» καπηλεύονται τον όρο «εθνικιστής», όντας κατά δήλωσιν τους “αντιρατσιστές”!”

Πολλή συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό για τον «ρατσισμό», που δήθεν δείχνουν οι Έλληνες (αυτό φαίνεται τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις) απέναντι στους ξένους, που βρίσκονται σήμερα στην Πατρίδα μας.

Κανείς όμως δεν μπαίνει στον κόπο να αποδώσει τις έννοιες και τους ορισμούς στην σωστή τους διάσταση, κανείς δεν λέει τι είναι αυτός ο περίφημος «ρατσισμός». Εάν «ρατσισμός» σημαίνει το να πιστεύει κανείς στην από την θεϊκή πρόνοια και την φύση καθορισμένη ποικιλία των ανθρωπίνων φυλών και στις μοιραίες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, τότε το να είναι κανείς ρατσιστής, δεν είναι τίποτε άλλο, από το να σέβεται την φυσική πραγματικότητα.

Αν από την άλλη πλευρά, «ρατσισμός» σημαίνει η εκμετάλλευση μιας φυλής από μία άλλη, τότε οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ρατσιστές», είναι οι εθνικιστές. Αυτό γιατί ο εθνικισμός δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη μιας κοινωνίας πολυφυλετικής.

Αντίθετα πιστεύει ότι μέσα στα όρια του εθνικού κράτους, πρέπει να ζει και να δημιουργεί ένας ομοιογενής φυλετικά λαός. Από την άλλη πλευρά, τον «ρατσισμό», που σημαίνει εκμετάλλευση μίας φυλής από μία άλλη, στην πράξη τον εφήρμοσε σε παγκόσμια κλίμακα ο φιλελευθερισμός και ειδικότερα τα κράτη εκείνα, που υπήρξαν οι κύριοι εκφραστές του: δηλαδή, η αποικιοκρατική Αγγλία, η Αμερική, καθώς και η Γαλλία.

Πρέπει λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε τις έννοιες και να πάψει αυτός ο φθηνός λαϊκισμός γύρω από την φορτισμένη λέξη «ρατσισμός».

Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν μπορούν να είναι «ρατσιστές» , με την έννοια που το σύστημα αποδίδει στην λέξη, αφού πολύ απλά θέλουν μια Ελλάδα για τους Έλληνες και δεν έχουν την διάθεση να εκμεταλλευτούν κανέναν, αλλά ούτε και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμεταλλεύσεως κανενός.

Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, εάν ρατσισμός σημαίνει το να μην θέλεις η Πατρίδα σου να είναι ξέφραγο αμπέλι, για κάθε ξένο εγκληματία, τότε ναι είμαστε ρατσιστές.

Επίσης, εάν ρατσισμός σημαίνει να πιστεύουμε στην ανωτερότητα της φυλής μας, της φυλής που δημιούργησε τον ανθρώπινο πολιτισμό, τότε ναι είμαστε ρατσιστές) και καλό θα είναι να κατηγορήσουν οι «προοδευτικοί» μέντορες και για ρατσισμό όλους τους μεγάλους ιστορικούς και φιλοσόφους της ανθρωπίνου ιστορίας που αναγνωρίζουν στον Ελληνισμό αυτήν την ανωτερότητα.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: