Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Λουκατσένκο: επίκειται εισβολή του ΝΑΤΟ. Έδωσα εντολή ο κύριος όγκος του στρατεύματος να μετακινηθεί στα δυτικά και έθεσα το στρατό σε πλήρη ετοιμότητα…….


Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκατσένκο μίλησε για τη σοβαρότερη απόφαση σε ένα τέταρτο του αιώνα στη χώρα του. Το “BelTa” γράφει:

Σύμφωνα με τον ίδιο, αντί να ασχολoύμαστε με την οικονομία και άλλες υποθέσεις της χώρας, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στα θέματα σταθεροποίησης της κατάστασης.
«Ωστόσο, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ένας εξωτερικός παράγοντας έχει προστεθεί σε αυτήν την εσωτερική κατάσταση. Βλέπουμε μια σοβαρή μετακίνηση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορά μας στο έδαφος της Πολωνίας και της Λιθουανίας », δήλωσε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Λιθουανίας.
Ο Λουκατσένκο πρόσθεσε ότι από την άποψη αυτή, για πρώτη φορά σε ένα τέταρτο του αιώνα, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου έπρεπε να ληφθεί η πιο σοβαρή απόφαση – το κύριο μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων τέθηκε σ΄επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα μάχης και η μεταφορά στρατευμάτων στη δυτική κατεύθυνση.gazeta
To πρόσχημα των δυτικών είναι η Tihanovskaya είπε ο αρχηγός του κράτους: «Βλέπετε ότι θέλουν να φέρουν έναν εναλλακτικό αρχηγό κράτους εδώ (Λευκορωσία).Ζητά επίσης υποστήριξη από τις δυτικές χώρες στην τρέχουσα κατάσταση από το ΝΑΤΟ , για την προστασία του λαού” είπε.”Η στρατιωτική τους υποστήριξη είναι προφανής: οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ συσσωρεύονται στα σύνορα. Κάνουν όλα αυτά για να φέρουν εδώ τον αποκαλούμενο νέο αρχηγό κράτους.” Tις δηλώσεις τις έκανε αφότου επισκέφθηκε το πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων σε Gozhsky πλησίον του Hrodna.Ο Λουκασένκο πέταξε στα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας, όπου ντυμένος με στρατιωτική στολή, έκανε αρκετές δηλώσεις για απειλές από το ΝΑΤΟ, απόπειρες της Δύσης για απόσχιση ενός τμήματος της Λευκορωσίας, προετοιμασίες για ανατροπή των αρχών από την Πολωνία και τη Λιθουανία, σχετικά με τους αμειβόμενους διοργανωτές των ταραχών κ.λπ.

Σύμφωνα με το Ria ”η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία θέλει να καταστρέψει τη ρωσική γλώσσα”, δήλωσε ο Λουκασένκο.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκασένκο μίλησε κατά των σχεδίων της αντιπολίτευσης να «απορρίψει» τη ρωσική γλώσσα,και είπε «επιτρέψτε στους ανθρώπους να μιλούν τη γλώσσα που θέλουν».
“Σε αυτήν την όμορφη περιοχή (περιοχή Γκρόντνο ) οι άνθρωποι μιλούν Ρωσικά, Λευκορωσικά, Πολωνικά, Λιθουανικά, Ουκρανικά. Μας προσφέρεται η ανατριχιαστική καταστροφή της ρωσικής γλώσσας. Λένε, σε μια εβδομάδα θα περάσουμε στα Λευκορωσικά. Γιατί; Αφήστε τους ανθρώπους να μας πουν τη γλώσσα που θέλουν. Αυτό συνέβαινε πάντοτε “, δήλωσε ο Λουκασένκο σε συγκέντρωση για την υποστήριξή του στο Γκρόντνο, που μεταδόθηκε από το RT.Ο Λουκασένκο ζήτησε από τους αξιωματούχους ασφαλείας να αποκαταστήσουν την τάξη στη Λευκορωσία σε δύο ημέρες. Είναι σίγουρος ότι οι υποκινητές των ενεργειών διαμαρτυρίας είναι σε Πολωνία Λιθουανία..
Ο Λουκασένκο είπε χθες ότι τα γεγονότα στη χώρα εξελίσσονται “σύμφωνα με το σενάριο των πολύχρωμων επαναστάσεων “….
 Ο Λουκατσένκο ,που κάποιοι τον βαπτίζουν το ”τελευταίο Ευρωπαίο Δικτάτορα” κατ΄επιταγήν των ΗΠΑ-ΕΕ το 2020 που όλη η Ευρώπη είναι μια Δικτατορία με ψηφιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης απαγόρευση κυκλοφορίας στρατιωτικό νόμο ελεεινή λογοκρισία με μπουντρούμια και διώξεις για όσους τολμούν κι ασκούν κριτική στο σύστημα και για το πιο ευτελές θέμα, έφθασε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Gozhsky, στην περιοχή Grodno στα σύνορα με Πολωνία όπου θ΄αρχίσουν οι τακτικές ασκήσεις στις 28/8.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: