Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αντιρατσιστική εκστρατεία με το κόμμα του, την ΠΟΛ.ΑΝ.

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αντιρατσιστική εκστρατεία με το κόμμα του, την ΠΟΛ.ΑΝ.
1995: Η νεολαία της «Πολιτικής Άνοιξης» του Σαμαρά καλεί σε συναγερμό τον λαό να αντιδράσει στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας!

Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς, στον ρόλο του “ακροδεξιού” και “πατριωτικού” άλλοθι της ΝΔ, παριστάνει τον… ακραίο στα εθνικά θέματα και βεβαίως στο ζήτημα των λαθρομεταναστών. Άλλωστε δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που σαν υποψήφιος πρωθυπουργός στις εκλογές, πρόεδρος πλέον της Νέας Δημοκρατίας, έλεγε ότι “θα επανακτήσουμε τις πόλεις και τις γειτονιές μας”, αναφερόμενος βεβαίως στους λαθρομετανάστες.

Τι έλεγε όμως στην δεκαετία του ’90 ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι μόνον δεν έλεγε λέξη για τους λαθρομετανάστες, αλλά έκανε με το κόμμα του και αντιρατσιστική εκστρατεία. Και οι μόνοι που μιλούσαν τότε ήμασταν εμείς οι Χρυσαυγίτες.

Είμαστε στo 1995 λοιπόν και με εντολή του τότε υπουργού Παιδείας Γεωργίου Παπανδρέου γίνεται μαθητικός διαγωνισμός κατά του ρατσισμού και ένα από τα βραβεία είναι μια δωρεάν επίσκεψη στο Ισραήλ.

Την ίδια περίοδο η νεολαία της «Πολιτικής Άνοιξης» του Σαμαρά καλεί σε συναγερμό τον λαό να αντιδράσει στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας! Ακόμη γίνεται γνωστό από τον τύπο ότι, στις 29 και 30 Μαρτίου 1995, επεσκέφθη την Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού συνεδρίου Ζαν Καν. Στη διάρκεια της επισκέψεώς του, συναντάται με τον υπουργό παιδείας και του ζητά να αλλάξουν τα βιβλία της ιστορίας.

Ο υπουργός της χώρας μας του απαντά ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία την αναβίωση του ρατσισμού στην Ευρώπη και του αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει άριστη συνεργασία με την εβραϊκή κοινότητα και ότι στην επιτροπή μελέτης των σχολικών βιβλίων συμμετέχει και ένας εβραίος καθηγητής, που πρότεινε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: