Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Θυμήθηκε πάλι το Μαντζικέρτ ο Ερντογάν

Θυμήθηκε πάλι το Μαντζικέρτ ο Ερντογάν

Έγραψε στο διαδίκτυο γνωστός δημοσιογράφος της αυλής του Ερντογάν, Abdullah Bozkurt: "Turkey's President Erdogan said today he wants to revive history & follow the footsteps of Turkish Sultan Alp Aslan who defeated the Byzantine Empire in the Battle of Manzikert in 1071.”

Θέλει να ακολουθήσει, λοιπόν, τα βήματα του Σουλτάνου των Σελτζούκων, ο Ερντογάν! Και δεν είναι η πρώτη φορά που λέει αυτά τα πράγματα. Θυμίζουμε:

2017: “Στα πλαίσια των τουρκικών προκλήσεων έγινε στις 26 Αυγούστου μεγάλη εκδήλωση για την επέτειο του Ματζικερτ (1071) και την νίκη των Σελτζούκων επί των Βυζαντινών, που άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση τους στην Μικρά Ασία. Παρουσία χιλιάδων οπαδών του ο Tayyip Erdogan αναφέρθηκε και πάλι στο «Κόκκινο Μήλο» που συμβολίζει την επανένωση των Τούρκων από τον Καύκασο, τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία, την Μέση Ανατολή…”

Τα ίδια και αυτή την χρονιά με τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας να είναι σε κατάσταση εντάσεως:

2020: “Επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ιστορία μας με το Νέο Προεδρικό μας μέγαρο το χτισμένο στο Ahlat. Γιατί ο  Αλπ Ασλάν εδώ στρατοπεύδευσε και διανυκτεύρευσε, εδώ στο Ahlat, και ξεκίνησε για την μάχη στο Μαντζικέρτ. Θέλουμε να εορτάσουμε την ιστορία εδώ και θέλουμε να περάσουμε την νύχτα στο Ahlat και να κινήσουμε για το Ματζικέρτ το πρωί της 26ης Αυγούστου…”

Ο Ερντογάν θυμάται την Ιστορία και καλά κάνει σαν Τούρκος, που δεν είναι Τούρκος… Οι δικοί μας πρωθυπουργοί γιατί δεν την θυμούνται;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: