Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Για την Ελευθερία ενάντια στην παγκόσμια τυραννία στην πύλη του Βρανδεμβούργου

Για την Ελευθερία ενάντια στην παγκόσμια τυραννία στην πύλη του Βρανδεμβούργου
Στην αρχή απαγόρευσαν την συγκέντρωση, αλλά τελικά το δικαστήριο στη Γερμανία επέτρεψε τελικά την πραγματοποίηση σήμερα στο Βερολίνο διαδήλωσης κατά των μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.

Με τίτλο «γιορτή της ελευθερίας» η εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν Εθνικιστές και “συνωμοσιολόγοι”, όπου “συνωμοσιολόγοι” είναι για το Σύστημα όσοι πολίτες αντιδρούν στα παράλογα μέτρα στο όνομα της επιδημίας, πραγματοποιήθηκε στην πύλη του Βρανδεμβούργου. Ήδη χθες περίπου 1.500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο, με την αστυνομία να τους κάνει συχνά συστάσεις να τηρούν τις αποστάσεις.

Σε προηγούμενη αντίστοιχη διαδήλωση την 1η Αυγούστου είχαν συμμετάσχει περίπου 30.000 άνθρωποι, κυρίως Εθνικιστές. Η αστυνομία είχε τότε διαλύσει το πλήθος διότι δεν σεβόταν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η Μπάρμπαρα Σλόβικ υπεύθυνη της αστυνομίας του Βερολίνου, ζήτησε από τους διαδηλωτές «να ενεργήσουν με υπεύθυνο και λογικό τρόπο», καταγγέλλοντας τις εκκλήσεις σε βία που έχουν αναρτηθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί κατά της «δικτατορίας» των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, τα οποία θεωρούν ότι καταπατούν τις ελευθερίες τους.

Πολλοί πολιτικοί από τον Εθνικιστικό χώρο έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στη διαδήλωση αυτή αλλά και την ικανοποίησή του που τελικά θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Δεν λείπουν όμως και οι αντιδράσεις και πρωτοπόροι σε αυτές είναι ποιοι άλλοι, οι αριστεροί, οι χρήσιμοι ηλίθιοι της παγκοσμιοποίησης.

Όπως ανακοινώθηκε πολλές οργανώσεις της αριστεράς έχουν καλέσει από την πλευρά τους σε αντιδιαδηλώσεις. Σήμερα «θα είναι σημαντικό να δείξουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή προς τους ρατσιστές, τους αντισημίτες, τους ακροδεξιούς και τους ναζί», τόνισε η Άνε Χελμ επικεφαλής του τομέα του Βερολίνου του κόμματος Die Linke (Αριστερά).
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: