Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Μητσοτάκης καλεί σε… διάλογο την Τουρκία

Μητσοτάκης καλεί σε… διάλογο την Τουρκία
Έριξε το σύνθημα στον Ερντογάν: "Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, ακόμη και τον πιο δύσκολο"...

Γνώμη μας είναι ότι εδώ που έχει φτάσει την κατάσταση η υποχωρητικότητα και ο ραγιαδισμός των τελευταίων κυβερνήσεων, καλύτερα να μην γίνονται καν δηλώσεις από πολιτικά πρόσωπα, διότι εκτός από την αυτογελοιοποίησή τους προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα στην χώρα.

Φτάνουν οι δηλώσεις, τα διαβήματα και τα... τελεσίγραφα. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και αυτή δεν μπορεί να παραχθεί από τους υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής "φιλίας" και συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του είπε πολλά και... τίποτα. Χιλιοαναμασημένα λόγια για την κινητοποίηση των ευρωπαίων "συμμάχων" μας, διεθνή νομιμότητα και... σθεναρή απάντηση στις προκλήσεις. Απολύτως τίποτα δηλαδή από όσα παρακολουθούμε το τελευταίο 48ωρο!

Εκείνο που δεν είπε είναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ στην εισβολή της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όμως έτσι κι αλλιώς, το μήνυμά του δεν απευθύνονταν προς το Ελληνικό Έθνος αλλά προς την ηγεσία της Τουρκίας...

Αν υπάρχει ένα και μοναδικό σημείο που αξίζει σχολιασμού από όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, αυτό είναι το κάλεσμα στην Τουρκία για... διάλογο: "Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, ακόμη και τον πιο δύσκολο" είπε ο Μητσοτάκης ενώ λίγο μετά τόνισε επί λέξει: "προσβλέπουμε να επικρατήσει, επιτέλους, η λογική στη γειτονική μας χώρα. Ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ένας καλόπιστος διάλογος..."

Με απλά λόγια; Μαζέψτε το Oruc Reis, τις φρεγάτες και τα υποβρύχια και... ελάτε να τα βρούμε.

Οι αξιώσεις της Τουρκίας στην περιοχή είναι γνωστές και συμπυκνώνονται στο δόγμα της "Γαλάζιας Πατρίδας". Η Ελλάδα τι ακριβώς έχει να συζητήσει επ΄αυτού, εκτός από την κατάργηση της εθνικής της κυριαρχίας;

Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας δεν σταματούν καν στην Μεσόγειο. Συνεχίζουν στο Αιγαίο, στα... "κατεχόμενα" (από την Ελλάδα!) νησιά και φτάνουν μέχρι και την Θράκη μας. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την Κύπρο... Εδώ μιλάμε για την αρχή του διαμελισμού της Ελλάδας και όχι για μια απλή διένεξη μεταξύ δύο κρατών.

Όλα αυτά θα τεθούν σε... διάλογο ή στην κρίση της Χάγης;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: