Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Απαντούν στον Σαμαρά οι τούρκοι με γεωφυσικές έρευνες στο Καστελόριζο!


Απαντούν στον Σαμαρά οι τούρκοι με γεωφυσικές έρευνες στο Καστελόριζο!
Χθες την ίδια ώρα που ο Σαμαράς συναντίοταν «τυχαία» με τον πρωθυπουργό της τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για να συζητήσουν θέματα όπως η ΑΟΖ και οι τουρκοπράκτορες, τα Δαρδανέλια πέρναγε το νέο απόκτημα της Κρατικής Εταιρίας Πετρελαίου της τουρκίας. Ένα σεισμογραφικό σκάφος μήκους 84 μέτρων και κόστους 130 εκ. δολαρίων, το οποίο έχει την δυνατότητα για δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.
Ο Υπουργός Ενέργειας της Άγκυρας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι το σκάφος αυτό, που θα πάρει το όνομα του πειρατή – σφαγέα Μπαρμπαρόσα, θα ξεκινήσει τις έρευνες του από την Μαύρη Θάλασσα και θα συνεχίσει στην Μεσόγειο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Άγκυρα έχει ήδη εκδώσει τις σχετικές άδειες ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στη Ρόδο και το Καστελόριζο.
Η αγορά αυτού του σκάφους, είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη από πλευράς τουρκίας, αφού καμμία εταιρία δεν θα δεχόταν να διενεργήσει αυτές τις παράνομες έρευνες εντός της ελληνικής επικράτειας. Αξιοσημείωτο, όσο και θλιβερό, επίσης είναι και το γεγονός ότι το εν λόγω σκάφος, όπως προείπαμε, ανήκει στην κρατική εταιρία πετρελαίου της τουρκίας, γεγονός που καθίσταται αξιοσημείωτο και θλιβερό, αφού η Ελλάδα όλα της τα υπάρχοντα τα έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ προς ξεπούλημα.
Αυτά τα γεγονότα και αυτές οι δηλώσεις που δεν έχουν απαντηθεί από το ΥΠΕΞ δείχνουν και το περιεχόμενο των συζητήσεων του Σαμαρά με τον Ερντογάν στο θέμα της ΑΟΖ. Για άλλη μία φορά ο πλήρης ενδοτισμός.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: