Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ


ypallilos-voylis
Παρ' ολίγον ατύχημα με εργαζόμενη της Βουλής το πρωί.
Έντρομοι, βουλευτές και μέλη του προεδρείου είδαν την εργαζόμενη που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στο θόλο της Βουλής (προσπαθούσε να αφαιρέσει νερά που είχαν συσσωρευθεί), να αιωρείται στο κενό. Η εργαζόμενη κατάφερε τελικά να κρατηθεί με τη βοήθεια ιμάντων και συναδέλφων της, ενώ από το θόλο έσπασαν τζάμια τα οποία έπεσαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
Σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία της Βουλής, είχε τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ στο θόλο και είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφάλειας. Η υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας ήταν δεμένη με ζώνη ασφάλειας, αλλά γλίστρησε στην κοιλοδοκό, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια του θόλου και εκείνη να βρεθεί αιωρούμενη στο κενό.
Η υπάλληλος οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες γιατί είχε κοψίματα στα χέρια της.
Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς πριν απο τη συζήτηση ερώτησής του, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε να ενισχυθεί η ασφάλεια του κτηρίου του κοινοβουλίου.
Τη συμπάθειά του στον εργαζόμενο εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Είδαμε κάποιον εργαζόμενο που καθάριζε στο θόλο, έσπασε το τζάμι όπου πατούσε και μετά κρατιόταν μετά βίας», δήλωσε αργότερα για το περιστατικό ο κ. Μαριάς. «Ηταν συγκλονιστικό να βλέπεις εναν άνθρωπο να αιωρείται κατά τα 2/3 του σώματος του μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου», ανέφερε στον Alpha 989, «θα μπορούσε να είχε συμβεί θανατηφόρο ατύχημα», καθώς το ύψος ήταν πολύ μεγάλο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: